JavaOne: 1 - 5 oktober 2017

Op naar JavaOne 2017

Gepubliceerd: Categorie: Java & Web

Van 1 t/m 5 oktober vindt JavaOne plaats in San Francisco: de grootse Java-gerelateerde conferentie ter wereld. JavaOne wordt jaarlijks georganiseerd door Oracle en valt samen met Oracle OpenWorld. Het is traditie dat elk jaar een aantal Qualogy-collega's de conferenties bijwonen en dit jaar is ook mij de eer ten deel gevallen.

Keynotes: Java 9 & Java EE 8

Tijdens JavaOne vinden er verschillende keynote speeches plaats. Hierbij zullen Java 9 en Java EE 8 ongetwijfeld een grote rol gaan spelen. Deze zijn afgelopen week uitgekomen en beloven het leven van de ontwikkelaar weer een beetje eenvoudiger te gaan maken. 

Maar er zijn ook voldoende technische sessies met deze onderwerpen. Ik zal er zeker een paar van meepakken omdat Java 9 en Java EE 8 ook in mijn huidige opdracht een grote rol van betekenis (gaan) spelen.

Venkat

Op geen enkele Java-conferentie mag hij missen: Venkat Subramaniam. Tijdens JavaOne verzorgt hij maar liefst 7 sessies! Het is dus zo goed als onmogelijk om er geen bij te wonen. Ik kijk er zeker naar uit. Bekijk hier het overzicht van zijn sessies.

Hands-on labs

Het is ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan tijdens JavaOne. Er zijn diverse workshops waar je het geleerde in de praktijk kunt brengen. Van Docker en cloud-native applications tot MySQL Database en JUnit 5. Bekijk hier het programma.

Oracle Cloudfest.17

Een begrip is het traditionele feest Oracle Cloudfest, waarbij niet de minste artiesten op uitnodiging van Oracle een spetterend optreden verzorgen. Dit jaar zijn dat The Chainsmokers en Ellie Goulding! Woensdag zijn alle OpenWorld- en JavaOne-bezoekers uitgenodigd in het honkbalstadium van de San Francisco Giants.

En verder…

Een stad als San Francisco nodigt uit om ontdekt te worden. En we zullen dan ook zeker niet ál onze tijd in het Moscone Center doorbrengen. Zo zullen we - samen met onze klanten - de stad per fiets en per boot gaan ontdekken. Dit tijdens de door Qualogy gesponsorde Benelux Bike Tour en de traditionele Sunset Cruise.

Harro Lissenberg
Over auteur Harro Lissenberg

“Sinds december 2014 werk ik bij Qualogy. Momenteel ben ik Software Engineer voor Qualogy Consultancy. Hier word ik als Java-ontwikkelaar ingezet bij onze diverse klanten.

Meer posts van Harro Lissenberg
Reacties
Reactie plaatsen