De kleurrijke reis van Warsha, Supervisor Oracle Apex

De kleurrijke reis van Warsha, Supervisor Oracle Apex

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

Warsha Pachai werkt inmiddels alweer tien jaar bij Qualogy Caribbean. En wat een bijzondere reis heeft zij in die jaren gemaakt. In dit blog neemt ze je mee in haar ervaringen en de warme bedrijfscultuur van Qualogy Caribbean.

Een kleurrijke start bij Qualogy Caribbean

In december 2013 begon ik mijn reis bij Qualogy Caribbean als Oracle Apex trainee. Ik was op zoek naar praktijkervaring naast mijn HBO opleiding ICT aan het Polytechnic College Suriname (PTC). Vanwege de praktijkgerichtheid sprak Qualogy Caribbean mij direct aan. En nu kan ik met volle overtuiging zeggen dat mijn verwachtingen ruimschoots zijn overtroffen.

Wat ik waardeer aan werken bij Qualogy Caribbean is de voortdurende mogelijkheid tot leren en groeien. Mijn werk aan diverse projecten heeft mijn programmeerkennis enorm vergroot, vooral op het gebied van SQL en PL/SQL. En wat Qualogy Caribbean daarnaast echt bijzonder maakt, is de warme bedrijfscultuur.

“Toen ik bij Qualogy begon, was ik een student met dromen over een goede toekomst en het opbouwen van mijn carrière. Als ik nu reflecteer, ben ik heel erg blij dat ik destijds de keuze heb gemaakt om bij Qualogy te gaan werken.”

Ontwikkeling en groei: werken bij Qualogy Caribbean

Van APEX PL/SQL ontwikkelaar/consultant, waarbij ik mij richtte op de ontwikkeling van applicaties in Oracle Apex, heb ik inmiddels de volgende stap gemaakt naar Supervisor Oracle Apex. In deze rol ben ik, naast het ontwikkelen, ook verantwoordelijk voor het trainen en coachen van de Apex bootcampers en het zorgdragen dat Project targets behaald worden.

Ik werk momenteel voor een Nederlands project, bij een toonaangevende internationale health- en beautyretailer met duizenden winkels wereldwijd. Binnen het HR/Support team, waar ik deel van uitmaak, onderhouden en ontwikkelen we momenteel zo'n vijftien Apex-applicaties.

We analyseren en verfijnen gebruikersverhalen, ontwikkelen en testen de applicaties. Na goedkeuring worden ze overgedragen aan gebruikers voor User Acceptance Testing (UAT) en uiteindelijk in productie genomen. Onze werkzaamheden vinden plaats in sprints van twee weken, met dagelijkse stand-ups, wekelijkse refinement meetings en sprintdemonstraties om het team en stakeholders op de hoogte te houden.

Binnen mijn team vervul ik diverse taken en verantwoordelijkheden, zoals refinement, Apex-ontwikkeling, het schrijven van backend code in Oracle PL/SQL en SQL, peer reviews, testen, oplevering, UAT-begeleiding en het geven van demo's. Deze diversiteit maakt mijn werk boeiend en uitdagend.

Familiegevoel, innovatie en samenwerking

Als ik de bedrijfscultuur van Qualogy Caribbean in een paar woorden moet omschrijven, dan komt het gevoel van familie direct bij me op. Vanaf het moment dat ik hier kwam werken, voelde ik me meteen welkom en onderdeel van een hecht team. De innovatieve bedrijfscultuur stimuleert voortdurende verbetering van de bedrijfsprocessen. Dit bevordert niet alleen mijn persoonlijke groei, maar creëert ook een omgeving waarin iedereen wordt aangemoedigd om zijn of haar beste werk te leveren.

Daarnaast is ons team multicultureel en divers. Ik werk samen met collega's van verschillende culturele achtergronden en dit brengt een prachtige mix van ideeën, perspectieven en ervaringen met zich mee.  Het is inspirerend om te zien hoe we als team samenwerken en leren van elkaars unieke kennis en vaardigheden.

Qualogy Caribbean heeft ook een kleurrijk klantenportfolio. We werken met interessante en diverse klanten. Het is opwindend om te werken aan projecten die impact hebben op grote internationale bedrijven. Dit zorgt voor een stimulerende omgeving waarin ik mezelf continu kan uitdagen en ontwikkelen.

Bovendien is er een sterke interculturele uitwisseling tussen Qualogy Caribbean en Qualogy Nederland. Dit biedt een breder perspectief en de mogelijkheid om te leren van experts binnen de hele organisatie. Het is geweldig om te weten dat ik deel uitmaak van een groter geheel en kan profiteren van de kennis en expertise van collega's in Nederland.

“Als ik aan de bedrijfscultuur van Qualogy denk, dan komt het gevoel van familie direct bij me op. Dit gevoel had ik meteen tijdens mijn indiensttreding al en daaraan is niets veranderd.”

Kleur je carrière bij Qualogy Caribbean

Qualogy Caribbean biedt volop carrièremogelijkheden en uitdagingen. Er zijn altijd nieuwe projecten en kansen om vaardigheden verder te ontwikkelen en te groeien in je carrière. Het bedrijf investeert in de persoonlijke en professionele groei van medewerkers, wat resulteert in een inspirerende werkomgeving.

Bij Qualogy Caribbean is passie voor het werk en motivatie om doelen te bereiken essentieel. Teamwerk is ook van groot belang, omdat we in projectteams werken en samen streven naar succes. De normen en waarden van het bedrijf benadrukken integriteit, respect en samenwerking.

Tenslotte wil ik graag delen dat mijn reis bij Qualogy Caribbean niet alleen mijn carrière heeft verrijkt, maar ook mijn persoonlijke leven. Naast mijn werk heb ik het geluk gehad om twee prachtige dochters te verwelkomen, Alaya (3 jaar) en Shanaya (1 jaar). De mogelijkheid om een goede balans te vinden tussen werk en privé is van onschatbare waarde en wordt bij Qualogy Caribbean gewaardeerd.

Al met al kan ik zeggen dat mijn reis bij Qualogy Caribbean kleurrijk en vervullend is geweest. Ik heb mijlpalen bereikt, nieuwe vaardigheden verworven en waardevolle ervaringen opgedaan. Als jij jouw carrière wilt kleuren en deel wilt uitmaken van een warme en vriendelijke bedrijfscultuur, dan raad ik je ten zeerste aan om Qualogy Caribbean te overwegen. De mogelijkheden zijn eindeloos en de ondersteuning en groeimogelijkheden zijn fantastisch. Kom en kleur je carrière bij Qualogy Caribbean!

Team Communication
Over auteur Team Communication

Innovatieve projecten voor mooie klanten, inspirerende interviews met collega’s en het laatste nieuws over behaalde successen. Qualogy zit vol bijzondere verhalen die Team Communication graag deelt met relaties, IT-professionals en sollicitanten.

Meer posts van Team Communication
Reacties
Reactie plaatsen