De toekomst vormgeven met Oracle Apex bij Qualogy Caribbean: Warsha vertelt

De toekomst vormgeven met Oracle Apex bij Qualogy Caribbean: Warsha vertelt

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

Mijn  naam is Warsha Pachai, Supervisor Oracle Apex bij Qualogy Caribbean, en in dit blog laat ik ook jou graag kennismaken met Oracle Apex.

Oracle Application Express (Apex) is een krachtig low-code platform waarmee ontwikkelaars snel en moeiteloos webgebaseerde applicaties kunnen bouwen. Deze apps kunnen zowel in de cloud als lokaal worden ingezet. Apex is een volledig ondersteunde, webgebaseerde tool die standaard wordt meegeleverd bij Oracle-databases en toegankelijk is via elke webbrowser.

Wat kun je bereiken met Oracle Apex?

Met Oracle Apex kunnen ontwikkelaars razendsnel boeiende applicaties creëren en implementeren die echte problemen oplossen en meteen waarde toevoegen. Dankzij een intuïtieve drag-and-drop-interface is traditioneel coderen niet meer nodig.

De evolutie van Oracle Apex bij Qualogy in de afgelopen 10 jaar

Toen ik in 2013 bij Qualogy begon, werden applicaties voornamelijk ontwikkeld met Oracle Apex 4, en sommigen gebruikten nog Apex 3. Voor de Apex 3-apps voerden we voornamelijk onderhoud uit en breidden we ze soms uit met nieuwe functies. In 2015 en 2016 werden Apex 5-versies geïntroduceerd, waardoor we vanaf dat moment nieuwe apps in deze versie ontwikkelden. Omdat het bouwen en onderhouden van applicaties met Apex 5 veel eenvoudiger was, migreerden we de bestaande apps van Apex 3 en 4 naar Apex 5.

Na Apex 5 volgden Apex 18, Apex 19, Apex 20 en Apex 21. Vandaag, in 2023, zijn we al bij Apex 23 beland. Apex 23 brengt tal van nieuwe functies en verbeteringen met zich mee. Veel van de handmatige stappen die ontwikkelaars voorheen moesten doorlopen, zijn nu geautomatiseerd. Met slechts een paar klikken kun je een werkende scherm of applicatie hebben. De gebruikersinterface van de ontwikkelde apps is ook aanzienlijk verbeterd, met een modernere en gebruiksvriendelijkere uitstraling. Het bouwen van applicaties gaat nu aanzienlijk sneller.

De toekomst van Oracle Apex

Oracle Apex groeit gestaag en zal de komende jaren een cruciale rol blijven spelen. Het stelt ontwikkelaars in staat om moderne, data-gedreven applicaties te bouwen met een geïntegreerde database die diverse datatypen ondersteunt, waaronder relationele, JSON, en ruimtelijke gegevens. Bovendien maakt het moeiteloze integratie van lokale en externe databronnen mogelijk via REST-API's.

Bij Qualogy hebben we ook een sterke groei gezien. Aan het begin van 2023 hadden we 9 Oracle Apex-ontwikkelaars in onze organisatie. Onlangs zijn we echter twee keer zo groot geworden. We hebben nieuwe enthousiaste collega's verwelkomd die deelnemen aan het bootcamp-traject voor Oracle Apex. Tijdens dit traject worden ze begeleid door ervaren supervisors om hun SQL- en PL/SQL-certificaten te behalen en expertise op te doen in Oracle Apex. Ze leren ook hoe ze binnen projecten kunnen werken volgens de scrum-methodiek. De toekomst van Oracle Apex is bij Qualogy zeker veelbelovend.
 

Over auteur Warsha Pachai

Warsha Pachai startte in 2012 geleden als student haar carrière bij Qualogy Caribbean. In de afgelopen jaren is ze gegroeid tot Oracle Apex Specialist en Oracle Database Developer. Ondertussen heeft ze haar studie Informatie- en communicatietechnologie afgerond (met een specialisatie technische informatica). Ze heeft ook de Bachelor of Applied Technology verkregen.

Meer posts van Warsha Pachai
Reacties
Reactie plaatsen