Van bootcamp naar succes; Keith’s start in IT

Van bootcamp naar succes; Keith’s start in IT

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

Ik ben Keith Atmodimedjo, derdejaars student Software Engineering aan de University of Applied Sciences and Technology Suriname (UNASAT). Al vroeg was het duidelijk voor mij: mijn toekomst lag in IT. Tijdens mijn middelbareschooltijd werd Qualogy Caribbean vaak genoemd door klasgenoten, wat mijn interesse wekte. Tijdens mijn orientatie stuitte ik op een kans die ik niet kon laten liggen: het “Bootcamp traject voor startende IT-professionals” bij Qualogy Caribbean.

Het besluit stond vast - ik zou mijn carrière hier beginnen. Wat mij aantrok in Qualogy Caribbean? Hun reputatie in IT-consultancy en de focus op vooruitgang. Twee jaar geleden greep ik enthousiast de kans om deel te nemen aan hun Java-bootcamp, samen met zes andere startende collega's. Op 1 november 2022 begon ik officieel aan dit avontuur.

De bootcamp was een intense, maar ongelooflijk leerzame ervaring. Ik kreeg training in de nieuwste technologieën en tools die Qualogy Caribbean inzet en een project gebaseerde training. Zo raakten we vertrouwd met de praktijk.

Waarom Qualogy Caribbean?

Werken bij Qualogy Caribbean betekent voor mij het verbinden van theorie en praktijk. Het biedt me de kans om mijn skills uit te breiden met innovatieve IT-projecten en mijn professionele groei krijgt een boost door allerlei trainingen en certificeringen.  Na een half jaar bootcamp werd ik aan een project in Suriname toegewezen om applicatie functionaliteiten te bouwen, optimaliseren en/of onderhouden. Samen met het team zorg ik ervoor dat klanten gemakkelijk verschillende soorten aanvragen kunnen doen.

Teamwork en sfeer

Het meest inspirerende aan mijn bootcamp-traject? De begeleiding en het werken in groepsverband. We leerden in teamverband werken, problemen oplossen en groeiden uit tot zelfstandige IT-professionals. De werksfeer is heel dynamisch en ondersteunend. Collega's zijn niet alleen ervaren professionals, maar ook bereid om kennis te delen en te helpen bij mijn leerproces. Er is een gevoel van collegialiteit en open communicatie, wat essentieel is om een productieve en positieve werkomgeving te behouden. Regelmatige teamactiviteiten en sociale evenementen droegen bij aan het opbouwen van sterke banden met mijn collega's, waardoor we niet alleen als team op professioneel vlak sterk werden, maar ook persoonlijk.

Tot slot

Kortom, mijn reis bij Qualogy Caribbean Caribbean is een mix van leren, groeien en echt impact maken in de wereld van IT. Ik kijk uit naar wat nog komt en ben dankbaar voor deze geweldige start van mijn carrière!

Reacties
Reactie plaatsen