Programmeren en groeien in het Java Bootcamp traject

Programmeren en groeien in het Java Bootcamp traject

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

Programmeren en groeien in het Java Bootcamp traject

Mijn naam is Miguel Lachman, ik zit in mijn laatste jaar bij UNASAT. In november ben ik begonnen met het Java Bootcamp bij Qualogy en wat een reis is het geweest! Deze ervaring heeft mijn programmeervaardigheden echt naar een hoger niveau getild en ik wil graag in dit blog mijn verhaal met jullie te delen.

Mijn eerste kennismaking met Qualogy vond plaats tijdens mijn eerste jaar op UNASAT, en mijn interesse was meteen gewekt. Het bedrijf was ook aanwezig op de ICT Summit 2023, wat mijn nieuwsgierigheid verder aanwakkerde. Daar besloot ik: ik ga voor de Java Bootcamp bij Qualogy.

De bootcamp ervaring

De eerste twee weken van de bootcamp stonden in het teken van het leren van programmeertalen en concepten die Qualogy gebruikt. We pasten onze nieuwe kennis vervolgens toe in kleine applicaties, ondersteund door feedback van senior developers. 

Uitdagingen op de weg

Als bootcamper draait het niet alleen om projecten afleveren; het gaat om het toepassen van wat je geleerd hebt. De uitdaging? De programmeertalen en concepten zo snel mogelijk onder de knie krijgen. Dat betekent dat je zo efficiënt mogelijk kennis moet opdoen en toepassen.

Leermomenten en projecten

De eerste drie maanden waren gericht op opleiden. Er werden projecten opgezet puur om de kennis van de bootcampers te testen en te verscherpen. Het hoogtepunt voor mij was werken aan een project dat daadwerkelijk gelanceerd werd. En dat in een taal waar ik niet bekend mee was. Dit was mogelijk dankzij de samenwerking met andere bootcampers.

Tegen het einde van de derde maand kreeg de gehele bootcampgroep de kans om aan een project te werken dat echt gelanceerd zou worden. Het ontwikkelen van een webapplicatie voor een publieke lancering gaf een enorm gevoel van voldoening en prestatie.

Leren en groeien bij Qualogy

Bij Qualogy is elke dag een kans om te leren en te groeien. De kleurrijke bedrijfscultuur en de nadruk op resultaatgericht leren maken van Qualogy niet alleen een innovatieve werkplek, maar ook een omgeving waar prestaties en persoonlijke voldoening samengaan. Ik kijk vol enthousiasme uit naar de toekomst hier, gedreven door onze gezamenlijke ambitie in deze stimulerende werkomgeving.

Kijk op de toekomst

Mijn reis bij Qualogy is een doorlopend leerproces, een mix van leren, uitdagingen aangaan en samen nieuwe hoogten bereiken. De unieke combinatie van mogelijkheden voor groei en de nadruk op resultaatgericht leren maakt Qualogy niet alleen een innovatieve werkplek, maar ook een omgeving waar prestaties en voldoening hand in hand gaan. Ik kijk uit naar de toekomst en alles wat dat met zich meebrengt.

Reacties
Reactie plaatsen