Jubilerende IT-dienstverlener uit Suriname groeit stevig in de Caribbean-regio

Nieuws: 10 jaar Qualogy Caribbean

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

De in Paramaribo gevestigde IT-dienstverlener Qualogy Caribbean (voorheen Qualogy Suriname) viert dit jaar zijn tiende verjaardag. Naast succesvolle activiteiten in Suriname exporteert het bedrijf steeds vaker zijn kennis en kunde naar de Caribische regio. Tijd om nader kennis te maken.  

De geschiedenis van Qualogy start eind jaren ‘90 in Nederland. Paul Mehilal besluit zijn eigen organisatie te beginnen. Hij heeft een stevige basis: een diploma informatica van de universiteit in Leiden en enkele jaren werkervaring bij de Amerikaanse softwareonderneming Oracle. Met kwaliteit hoog in het vaandel groeit het bedrijf als kool (Qualogy staat voor ‘Quality in IT Technology’).

Zusterbedrijf in Suriname

In 2007 besluit Mehilal een zusterbedrijf te starten in Paramaribo: Qualogy Suriname. “Na gedegen onderzoek bleek outsourcing naar Suriname een gezonde optie. Veel organisaties kozen India en Oost-Europa als uitvalsbasis, maar keer op keer bleek taal en cultuur een forse barrière. Suriname kende deze problemen niet. Verder had het land zelf ook een grote behoefte aan een kwaliteitsspeler op ICT-gebied.”

Succesvol van start

Qualogy Suriname heeft een succesvolle start. Eerst worden intern de slimste ADEK-alumni post-doctoraal opgeleid. Al snel weet Qualogy veel organisaties aan zich te binden door daar IT-vernieuwing te brengen. Er komen steeds meer trouwe klanten bij, in de meest uiteenlopende sectoren. Denk aan overheidsinstanties, banken, onderwijsinstellingen, utility-bedrijven, handelsondernemingen en telecombedrijven.

Het pand ‘uitgegroeid’

Ondertussen groeit ook het medewerkersaantal gestaag. In 2009 groeide Qualogy Suriname letterlijk het pand uit. Er werd een prachtig kantoor uit de grond gestampt aan de Uranusstraat 78, waar vandaag de dag 50 medewerkers nationale- en internationale projecten uitvoeren.

Veel ruimte voor kennisuitwisseling

Veel klanten schakelen Qualogy in voor het stroomlijnen van hun bedrijfs- en klantprocessen en om ervoor te zorgen dat alle informatie op het juiste moment beschikbaar is. Het bedrijf biedt als Oracle Platinum Partner klanten hiervoor diverse oplossingen, maar er is meer.

De gehele Qualogy-organisatie bestaat uit 350 medewerkers, er is daardoor veel ruimte voor kennisuitwisseling. Daarmee heeft Suriname toegang tot de meest innovatieve oplossingen van nu. Denk aan Cloud-, Mobile- en Social-oplossingen. Ook Data Science, Internet of Things en Blockchain zijn bruikbaar in de regio. Verder biedt de internationale samenwerking ook ruimte voor nieuwe werkmethodieken, zoals Agile/Scrum en DevOps.

In de praktijk

General Manager Nilesh Bishesar noemt graag enkele praktijkvoorbeelden. “Mijn collega’s helpen bij vragen als: hoe stappen we af van papieren processen? Hoe digitaliseren we onze workflow? Hoe halen we meer waarde uit onze bedrijfsdata? Wij combineren standaardsoftware en bewezen technologieën met de nieuwste technologische inzichten.”

Andere landen kloppen aan

En waren de klanten eerst nog vooral bedrijven in Suriname, al gauw wisten ook steeds meer bedrijven buiten het land Qualogy Suriname te vinden. Bishesar: “Zeker vanaf 2014 is het snel gegaan. Sindsdien is er steeds meer interesse uit o.a. Sint Maarten, Aruba, Curaçao en Guyana. Verder voeren we detacheringsprojecten uit.”

Van Qualogy Suriname naar…

Op een gegeven moment was de bedrijfsnaam ‘Qualogy Suriname’ dan ook niet meer passend, aldus Bishesar. “We merkten dat onze klanten behoefte hadden aan meer herkenbaarheid. We bedienen niet alleen Suriname, maar ondertussen ook een groot deel van de Caribbean-regio. In 2016 besloten we dan ook onze naam te veranderen naar Qualogy Caribbean.”

Eigen toepassingen ontwikkelen

In de loop der jaren heeft Qualogy Caribbean ook zelf toepassingen ontwikkeld, specifiek voor gebruik in de Caribbean-regio. Dit zijn onder meer PerformNOW, StudyNOW en StockNOW: stuk voor stuk oplossingen die bijdragen aan een efficiënter (werk)proces in organisaties, betrokken medewerkers én tevreden klanten. 

Qualogy Excellence Academy

Ook in 2017 is Qualogy Caribbean volop in beweging: sinds dit jaar is het bedrijf gestart met de Qualogy Excellence Academy. Hierin nemen medewerkers, klanten en partners deel. Bishesar: “Met de Academy bieden we hoogwaardige trainingen aan die inhoudelijk aansluiten bij de organisatievraagstukken uit het Caribisch gebied. Ook organiseren we conferenties, seminars en netwerkbijeenkomsten. Daarnaast ondersteunen wij al 3 jaar de Suriname Leadership Academy als trotse hoofdsponsor.”

Qualogy is…

Tot slot: waar staat Qualogy Caribbean vandaag de dag voor? Bishesar: “Wij bieden klanten ICT-oplossingen, voor welk organisatievraagstuk dan ook. In binnen- en buitenland.” Mehilal: “We gaan ervan uit dat we met Qualogy Caribbean een steentje kunnen bijdragen aan de concurrentiepositie en ontwikkelingen in de regio, door te voorzien in de allernieuwste ICT-technologieën."

Vertel ons uw uitdaging

Heeft u een vraagstuk voor Qualogy Caribbean? Vertel ons uw organisatie-uitdaging in een kosteloos kennismakingsgesprek. Neem contact op met Nilesh Bishesar via nbishesar@qualogy.com of +597 450 972.

Nilesh Bishesar
Over auteur Nilesh Bishesar

Mijn naam is Nilesh Bishesar en ik ben werkzaam bij Qualogy Caribbean als General Manager.

Meer posts van Nilesh Bishesar
Reacties
Reactie plaatsen