15 jaar Qualogy Caribbean door de ogen van Diana Persaud

15 jaar Qualogy Caribbean door de ogen van Diana Persaud

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

Qualogy Caribbean bestaat vijftien jaar. Een mooi moment om terug te blikken én vooruit te kijken. In deze reeks komen verschillende collega’s aan het woord. Dit keer Delivery Manager Diana Persaud. Ze werkt al vijftien jaar bij Qualogy Caribbean en zag het bedrijf uitgroeien tot het grootste IT-bedrijf van Suriname.

Net voordat Diana haar diploma Elektrotechniek aan de Anton de Kom Universiteit behaalt, hoort ze dat Qualogy Caribbean afstudeerders zoekt. Diana vertelt: “Dit wekte mijn interesse. Ik heb me tijdens mijn opleiding gespecialiseerd in de IT, omdat ik daar goed in ben en daar ook mijn interesse ligt. Nadat ik de sollicitatieronde succesvol had doorlopen, mocht ik beginnen aan een bootcamptraject.”

Bootcamptraject

Met een aantal andere pas afgestudeerde IT-talenten, vormde Diana de eerste lichting deelnemers aan het bootcamptraject. “Hier werden we in negen maanden door collega’s van Qualogy Nederland opgeleid voor het echte werk. Aan de hand van intensieve trainingen specialiseerden we ons op het gebied van Oracle, Java of Database Administration. Ik koos uiteindelijk voor Oracle, omdat ik dit snel onder de knie had en me erin thuis voelde.”

Diana heeft het al gauw naar haar zin bij Qualogy Caribbean. “Mijn drijfveren zijn onder andere: uitdaging en afwisseling. Het was me al snel duidelijk dat ik daarvoor op de juiste plek ben. We hebben uiteenlopende klanten met verschillende businessprocessen. Geen dag is hetzelfde. Hierdoor heb je veel afwisseling in je werk en leer je heel veel. Zowel vaktechnisch, als op persoonlijk vlak.”

Deelnemers begeleiden

In die tijd werkt Qualogy Caribbean met kleine teams en vooral jongere werknemers. “We moesten veel zelf doen en uitzoeken. Natuurlijk was er wel support vanuit de organisatie. We leerden vooral on-the-job en soms juist ook door fouten te maken. Deze kennis konden we weer inzetten voor nieuwe kandidaten van bootcamptrajecten.”

Diana raakt door de jaren heen steeds meer betrokken bij het bootcamptraject. Ze groeit van Oracle Consultant naar Operational Manager Oracle. “Omdat men zag dat ik goed ben in programmeren, ben ik op een gegeven moment deelnemers gaan begeleiden. Hierdoor ben ik bij veel verschillende projecten betrokken. Dat levert mij kennis op van de meest uiteenlopende klanten en verschillende manieren van werken. Ik doe mijn uiterste best om van de nieuwste ontwikkelingen op de hoogte te blijven.”

Het automatiseren van processen voor bedrijven geeft Diana een goed gevoel. Ze houdt ervan om mee te denken met de klant en te adviseren waar nodig, zodat klanten tevreden zijn met het opgeleverde product. Daarnaast begeleidt en coacht ze graag nieuwe collega's. “In de loop der jaren zijn er een hoop collega’s bijgekomen. Al vanaf het begin wil ik graag iets betekenen voor Qualogy Caribbean en bijdragen aan de groei. Zo werken we nu met een team van zeven collega's voor A.S. Watson in Nederland. Vanuit Suriname beheren wij de HRM- en supporting-applicaties. Ik heb een development team onder mijn vleugels.”

Groei naar Delivery Manager

Inmiddels is Diana verder doorgegroeid tot Delivery Manager. In deze rol is zij ook verantwoordelijk voor lokale klanten. “Dat wil zeggen: het klantcontact en projecten afstemmen met de klant. Vaak komen via onze algemeen directeur Nilesh Bishesar projecten binnen en dan is het aan mij de taak om de mogelijkheden en risico’s in te schatten. Hoe ziet het team er bijvoorbeeld uit dat met het project aan de slag gaat.”

Ieder heeft namelijk zijn eigen taak binnen het team. “Niet alleen de developers, maar bijvoorbeeld ook de dedicated testers. Vijftien jaar geleden hoorde dat nog allemaal bij dezelfde functie: je was zelf verantwoordelijk voor de ontwikkeling, rapportage én testfase. Daar heb ik ontzettend veel van geleerd, maar ik denk dat we het nu véél efficiënter georganiseerd hebben.”

Persoonlijke groei

Ook op persoonlijk vlak heeft Diana zich in de afgelopen vijftien jaar flink ontwikkeld. “Ik ben georganiseerd en stipt, dat helpt me in veel situaties. Bijvoorbeeld om alles zo snel mogelijk gedaan te krijgen. Door het volgen van diverse trainingen en het voeren van gesprekken met experts en collega’s leerde ik om dit soms wat meer los te laten. Bijvoorbeeld door ervan uit te gaan dat elk gedrag een positieve intentie heeft. Hierdoor besef ik hoe waardevol het is om de mensen met wie je werkt écht goed te leren kennen. Dit levert onderling een hoop empathie en begrip op.”

Focus op de toekomst

Diana is trots op waar het bedrijf vandaan komt en waar het nu staat. “We zijn met ongeveer twintig collega's gestart en zijn nu een bedrijf met ongeveer vijfenzestig medewerkers. En we groeien gestaag door! Zelf hoop ik dat er de komende jaren nog meer kundige collega’s bijkomen. Dan kan ik me steeds meer focussen op mijn rol als Delivery Manager.

In het begin was ons streven: Suriname automatiseren met Surinamers. We waren gericht op bedrijven en organisaties in Suriname zelf. Nog steeds is Suriname voor ons heel belangrijk, maar ons werkveld is veel breder nu. We werken in de Caraïbische regio, buurlanden én voor het bedrijfsleven in Nederland. Het team dat ik begeleid voor A.S. Watson in Nederland bestaat voor tachtig procent uit Surinamers.

Soms is het nog lastig om bedrijven in Suriname mee te krijgen met de automatiseringsslag”, besluit Diana. “Vaak zitten zij vast in een bepaalde werkwijze. Maar ook dat verandert. Ik zie hier veel mogelijkheden voor de komende jaren.”

Team Communication
Over auteur Team Communication

Innovatieve projecten voor mooie klanten, inspirerende interviews met collega’s en het laatste nieuws over behaalde successen. Qualogy zit vol bijzondere verhalen die Team Communication graag deelt met relaties, IT-professionals en sollicitanten.

Meer posts van Team Communication
Reacties
Reactie plaatsen