Karizma over haar baan als projectcoördinator

Afwisselend en veelzijdig: Karizma over haar baan als projectcoördinator

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

Werken als projectcoördinator bij Qualogy Caribbean, Karizma weet er alles van. Ze is zes jaar geleden gestart als software tester, maar werkt inmiddels al drie jaar met veel plezier als projectcoördinator. Ze vertelt je graag meer over haar werk, interesses en natuurlijk de huidige thuiswerksituatie. Benieuwd? Lees snel verder.

Een leuke en afwisselende functie

Karizma vertelt wat haar functie inhoudt: “Als projectcoördinator bij Qualogy is mijn werk erg veelzijdig. Ik maak bijvoorbeeld requirementanalyses, voer klantgesprekken, schakel en brainstorm met het developmentteam over mogelijke oplossingen voor klantproducten. Ook sta ik altijd in sync met het managementteam. We hechten hier veel waarde aan goed overleg.”

Verschillende projecten

En wat vindt ze het leukst aan haar werk? “Niet alleen de werkzaamheden zorgen voor veel variatie, ook de klanten brengen kleur. Van het Surinaamse bankwezen tot een accountancykantoor op Aruba: projectmatig passeert veel de revue. Een erg leuke afwisseling voor mijn team en mezelf natuurlijk! Wat ik ook fijn vind, is dat we altijd in duo’s ingewerkt zijn op een project. Zo waarborgen we de continuïteit.”

Nooit uitgeleerd

De ontwikkelingen in de IT gaan razendsnel. Hoe houd je dan je kennis up-to-date, voor al die verschillende klanten? Karizma: “Ik zorg ervoor dat ik op de hoogte ben én blijf van de nieuwste IT-trends. Van huis uit ben ik een software tester, hierin verdiep ik me dus net een beetje meer. Maar ook andere onderwerpen zoals requirementanalyse, bedrijfsanalyse en projectmanagement vind ik interessant. Zo blijf ik altijd leren!”

En toen… corona

Toen het coronavirus uitbrak, leek het alsof de wereld ‘op slot’ ging.. Gelukkig kan Karizma vanuit huis nog goed doorwerken. “Tijdens de dagelijkse online meetings met mijn team bespreken we de projectstatus en de planning. Ook klantcontact loopt telefonisch nog gewoon door. Klanten ondervinden dus gelukkig geen hinder. Hier ben ik erg blij om!”

Korte lijnen

Ondanks dat Karizma sommige collega’s al een tijd niet heeft gezien, gaat de samenwerking nog goed. “De lijntjes bij Qualogy zijn kort. Daardoor is het makkelijk om onderling contact te houden. Een belletje, appje of mailtje is zo gedaan. Ook zien en spreken we elkaar tijdens de dagelijkse meetings. Maar natuurlijk mis ik wel het sociale aspect. Ik hoop dat ik snel weer naar kantoor kan gaan.”

Meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een baan bij Qualogy Caribbean? Leuk! Neem een kijkje bij onze vacatures. Of stuur een open sollicitatie naar: info_caribbean@qualogy.com. We vertellen je graag meer.

 

Karizma Ilahi
Over auteur Karizma Ilahi

Ik werk als projectcoördinator bij Qualogy Caribbean in Paramaribo. Een erg veelzijdige baan: ik maak requirementanalyses, schakel met developmentteams en sta altijd in sync met het managementteam. Eerder deed ik werkervaring op in web-development en projectmanagement.

Meer posts van Karizma Ilahi
Reacties
Reactie plaatsen