Van junior naar senior: Anuradha vertelt over haar groeipad bij Qualogy

Van junior naar senior: Anuradha vertelt over haar groeipad bij Qualogy

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

Van junior naar senior: samen met Qualogy is Anuradha Goeptar gegroeid als professional. In 2009 startte ze als Junior APEX Developer. Inmiddels werkt Anuradha al ruim een jaar als Senior Software Developer. Ze vertelt je graag over haar groeipad bij Qualogy.

Na haar studie Energietechnieken zocht Anuradha een leuke en uitdagende functie waarin ze veel kon leren. In 2008 solliciteerde ze bij Qualogy. Dat was meteen raak! Anuradha vertelt: “Toen ik solliciteerde, bestond Qualogy nog maar een jaar. Het bedrijf zat dus nog in de opstartfase. Ze boden mij veel ontwikkelings- en doorgroeikansen in de rol als Junior APEX Developer. Ik zei meteen ja!”

Informatieve bootcamp

Ieder jaar organiseert Qualogy een bootcamp: een speciaal trainingsprogramma om nieuwe developers op te leiden. Ook Anuradha heeft dit programma gevolgd toen ze in dienst kwam. Anuradha: “Ik had zelf nog weinig praktijkervaring met IT. De bootcamp had een ideale lesmethode. Wat ik leerde, kon ik na afloop meteen in de praktijk toepassen. Dat was fantastisch!”

Aan de slag als APEX Developer

Na de bootcamp ging Anuradha aan de slag als Junior APEX Developer. Ze werd hierbij begeleid door een senior. Anuradha: “Die begeleiding vond ik erg fijn. Hij stond te allen tijden voor mij klaar. Soms leek het wel alsof hij mijn gedachten kon lezen! Dankzij zijn enigszins strenge begeleiding was ik nóg gemotiveerder om het beste uit mijzelf te halen. Als ik erop terugkijk, kan ik met trots zeggen dat ik een goede progammeerbasis heb dankzij zijn begeleiding.”

Even iets anders

Nadat Anuradha enkele jaren werkervaring had opgedaan, wilde ze graag nog ervaring opdoen in een ander bedrijf. In 2013 trad ze uit dienst en ging ze aan de slag voor een energiebedrijf. Anuradha vertelt: “Daar heb ik voornamelijk geholpen bij het automatiseren van processen, zoals registratie van stroom- en spanningstoringen. Ook heb ik geholpen met het stroomlijnen van data.”

Zoals thuiskomen

In 2019 kreeg Anuradha een verrassende vraag: of ze weer terug wilde komen bij Qualogy, in de rol van APEX Developer. Het was moeilijk kiezen, maar uiteindelijk koos ze toch voor haar ‘thuishonk’ Qualogy. “Teruggaan naar Qualogy voelde als thuiskomen. Ik zit hier goed op mijn plek. Momenteel werk ik aan twee verschillende projecten in verschillende teams. Bij het ene project bouw ik als applicatieontwikkelaar verschillende functionaliteiten. Voor het tweede project heb ik de rol van informatieanalist. Samen met collega’s doen wij een gap-analyse. Veel afwisseling dus!”

Van junior naar senior

Als senior begeleidt Anuradha nu zelf junioren. Hoe bevalt dat haar? Anuradha is positief: “Het is uitdagend én leuk. Door de theorie uit te leggen, toets ik ook mijn eigen kennis. Dit zorgt ervoor dat ik mijn eigen methodes evalueer én verbeter. Ook waardeer ik de frisse blik van mijn collega’s. Ze komen vaak met nieuwe ideeën, waar het uiteindelijke product alleen maar beter van wordt.”

Meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een baan bij Qualogy Caribbean? Leuk! Neem een kijkje bij onze vacatures. Of stuur een open sollicitatie naar: info_caribbean@qualogy.com. We vertellen je graag meer.

 Anuradha Goeptar
Over auteur Anuradha Goeptar

Van junior naar senior: samen met Qualogy is Anuradha Goeptar gegroeid als professional. In 2009 startte ze als Junior APEX Developer. Inmiddels werkt Anuradha al ruim een jaar als Senior Software Developer.

Meer posts van Anuradha Goeptar
Reacties
Reactie plaatsen