APEX World 2016: netwerken, partnerships en... leren!

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

Het zit er alweer op: APEX World 2016 in Rotterdam. Hét grootste jaarlijkse APEX-evenement van de Benelux. Op 7 en 8 maart stond Qualogy met een stand op deze beurs. Wat we allemaal hebben gedaan? Een kleine terugblik.

APEX World is een evenement waar je als ICT-bedrijf bij moet zijn. Je gaat er echt heen voor de inhoud. Je komt op APEX World dan ook vooral developers en techneuten tegen. Dé kans om ideeën uit te wisselen, te netwerken en partnerships te smeden. Het was voor ons een erg nuttig bezoek. Verder is het natuurlijk altijd leuk om (ex-)collega’s tegen te komen, eindelijk weer eens bijpraten!

Een volle stempelkaart?

Het was een behoorlijke drukte bij de stand van Qualogy. De organisatie van APEX World had dit jaar iets nieuws bedacht: een winactie. Als bezoeker kreeg je een stempelkaart waarmee je langs alle stands ging. Was de kaart vol? Dan kon je prijzen winnen. Dit zorgde voor een mooi aanknopingspunt voor een gesprek: “Je komt toch niet alleen bij ons langs om je stempelkaart vol te krijgen, hè?”

Werken bij Qualogy

Gelukkig waren er ook genoeg bezoekers die puur uit interesse een kijkje kwamen nemen bij onze stand. Dit waren voornamelijk developers. Het was leuk om met hen inhoudelijke gesprekken te kunnen voeren. Enkele developers waren ook vooral benieuwd hoe het is om bij Qualogy te werken, dus wie weet wat ’t ons nog oplevert!

APEX 5.1

We hebben tijdens APEX World heel wat geleerd. Twee dagen lang konden we genieten van interessante sprekers en inhoudelijke (technische) sessies. Zo hebben we meer ontdekt over de toekomstige nieuwe release van APEX: 5.1. En het klinkt veelbelovend: het aantal functies wordt uitgebreid en het nieuwe Interactive Grid is straks dynamischer. Het wordt hierdoor straks nog eenvoudiger om APEX te gebruiken. Wanneer de officiële release precies is, houdt Oracle nog even spannend.

Er was zoveel te zien en te doen tijdens APEX World, dat die twee dagen eigenlijk niet genoeg waren. Graag hadden we nog veel meer willen zien… Op naar volgend jaar dus!

Milou Reumer
Over auteur Milou Reumer

Meer posts van Milou Reumer
Reacties
Reactie plaatsen