Bootcamp voor starters: “Een goed begin van je IT-carrière”

Bootcamp voor starters: “Een goed begin van je IT-carrière”

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

Als startende IT-professional krijg je bij Qualogy Caribbean de kans om een bootcamptraject te volgen. Benieuwd wat zo’n bootcamp inhoudt, en waarom ik er met een voldaan gevoel op terugkijk? Ik vertel je graag meer over mijn ervaring.

Door: Dwain Klaiber, Junior Software Developer

Over de bootcamp

Qualogy Caribbean heet trainees welkom met een bootcamptraject. Tijdens zo’n traject maak je kennis met de cultuur van Qualogy. In twee maanden tijd leer je de beginselen van Qualogy’s applicatieontwikkelingsproces. Ook verbreed je je kennis en softskills. Je sluit het traject af met het OCP-examen.

Begin 2021 volgde ik zelf de bootcamp als trainee. Nadat ik het traject had afgerond, kreeg ik een baan aangeboden. Ik werk nu met veel plezier als Junior Software Developer.

Waarom Qualogy Caribbean?

Eerst even terug naar mijn tijd op de UNASAT. Daar begon namelijk mijn interesse in Qualogy als werkgever. Al in mijn tweede jaar was het mijn droom om mijn carrière als software engineer te starten bij een van de beste IT-bedrijven van Suriname.

Mijn pijlen waren dus vroeg gericht op Qualogy. Tegelijk wist ik dat een startersfunctie mij daar niet zomaar zou komen aanwaaien. Maar in plaats van me te laten ontmoedigen, motiveerde het me om flink te studeren en méér inzet te tonen. Begin dit jaar werd mijn harde werken beloond. In februari kreeg ik de kans om deel te nemen aan de bootcamp.

Samen met andere trainees

De bootcamp is mij erg goed bevallen. Ik heb veel geleerd: over ons vakgebied én over mezelf. Dat ik het traject niet alleen hoefde te doorlopen, vond ik heel waardevol. Aan het begin van het traject ontmoette ik mijn vijf medebootcampers. De werkzaamheden die we in groepsverband moesten doen waren het allerleukst. Zo werd ons het scrumframework aangeleerd, en kregen we allemaal een andere rol toegewezen. Tijdens de gehele bootcampperiode hielden we deze rollen aan. Na verloop van tijd waren we een echt team!

Pittig maar leerzaam

Maar het bootcamptraject was voor mij ook een flinke uitdaging. Het meest uitdagend vond ik het OPC-examen. OCP staat voor Oracle Certified Professional. Als je OCP-gecertificeerd bent, beheers je een specifiek gebied van de Oracle-technologie. Hiermee toon je aan dat je kennis en vaardigheden van hoog niveau zijn. Het is daarom een belangrijk certificaat voor IT’ers.

Ik haalde het examen niet in één keer. Gelukkig wist ik mijn leermethode bij te schaven, samen met de medebootcampers. De tweede keer haalde ik het examen wel. Hieruit heb ik een belangrijke les getrokken. En die is dat je er met genoeg doorzettingsvermogen altijd wel komt!

Verwachtingen

Terugkijkend heeft het bootcamptraject aan al mijn verwachtingen voldaan. Ik heb in een korte periode veel geleerd én ik heb mijn OCP-certificaat in the pocket. Specifiek heb ik nu meer kennis over de programmeertaal Java.

Maar ik leerde ook andere dingen, waar ik zeker nog veel aan zal hebben. Zo ontwikkelde ik een proactieve houding. In plaats van instructies af te wachten, stel ik nu vragen aan trainers of collega’s om de materie scherp te krijgen. Deze switch heeft mij niet alleen geholpen tijdens de bootcamp, maar helpt mij ook in mijn huidige werk. En het blijft mijn hele carrière waardevol.

Meer informatie

Spreekt de bootcamp je aan? En volg je een IT-gerelateerde studie of ben je net afgestudeerd? Solliciteer bij Qualogy Caribbean en geef kleur aan je carrière in de IT. Lees meer over de bootcamp.

Team Communication
Over auteur Team Communication

Innovatieve projecten voor mooie klanten, inspirerende interviews met collega’s en het laatste nieuws over behaalde successen. Qualogy zit vol bijzondere verhalen die Team Communication graag deelt met relaties, IT-professionals en sollicitanten.

Meer posts van Team Communication
Reacties
Reactie plaatsen