Christel Nijman: “Ik ben nooit meer weggegaan bij Qualogy, mijn eerste werkgever!”

Christel Nijman: “Ik ben nooit meer weggegaan bij Qualogy, mijn eerste werkgever!”

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

In 2007 begon Qualogy Caribbean aan haar avontuur in Suriname. Om het 15-jarig bestaan te vieren spreken we in deze reeks verschillende collega’s over hun ervaring binnen het bedrijf. Vandaag is Delivery Manager Christel Nijman aan de beurt. Ze is sinds 2009 werkzaam bij Qualogy en is tot op de dag van vandaag trots dat ze deel uitmaakt van het bedrijf.

Christel was nog druk bezig met haar Master’s degree in Business Mathematics and Informatics (VU Amsterdam) toen ze in 2007 van een studentenvereniging een mailtje ontving. Qualogy ging een vestiging in Suriname starten, of ze daar interesse in had. “Hier heb ik niet op gereageerd,” vertelt Christel, ze was immers druk met haar studie. Na haar afstuderen in 2008 herinnerde ze zich het aanbod weer en besloot zelf contact op te nemen met Qualogy. “Sindsdien werk ik er met veel plezier!”

Waarom Qualogy Caribbean?

Christel had al een lange tijd het verlangen om terug te keren naar Suriname. Op 17 september 2008 studeerde ze af en op 19 september was ze alweer terug in haar thuisland. Ondanks dat ze nooit had gedacht dat ze in de IT zou belanden, bleek Qualogy Caribbean een mooie kans voor haar.

In Nederland is ze gewend geraakt aan een bepaalde manier van denken en doen. Qualogy paste goed bij haar visie. Dat ze geen ervaring had in de IT was geen enkel probleem. “Ik ben begonnen in de bootcamp van Qualogy. Ik was wel afgestudeerd maar had geen werkervaring, daarom vond ik het fijn om te starten met een werk-leertraject.”

Interessante werkomgeving

Afwisseling is belangrijk voor Christel. Dat zit bij Qualogy wel goed. “Het is interessant omdat je veel verschillende dingen ziet. Je komt met verschillende mensen in contact, met allerlei klanten. Geen enkel project is hetzelfde. Het blijft IT, dus je kan toepassen wat je geleerd hebt bij een ander project, maar de context is vaak anders en dat maakt het leuk. Ook binnen de organisatie zelf is veel diversiteit. Jonge mensen die binnenkomen hebben soms hele andere visies en denkwijzen. Af en toe is het een uitdaging om daarmee om te gaan. Aan de andere kant houden ze je wel een spiegel voor als management. Je leert er veel van.”

Een 'jonge' organisatie

Dat Qualogy toentertijd een jonge organisatie was speelde zeker een rol bij Christels keuze. “In een jonge organisatie heb je als medewerker vaak invloed op de ontwikkeling van het bedrijf. Jouw werk draagt daar écht aan bij. Dat heb ik bij Qualogy zeker ook gemerkt. Het was een klein team met korte lijntjes, en dat is het nog steeds! Ik vond het heel fijn dat er echt iets werd gedaan met mijn ideeën. Om samen het bedrijf te laten groeien, dat sprak me echt aan.”

Professionele groei

Tijdens de bootcamp werkte Christel mee aan verschillende projecten. Ze programmeerde met SQL en PL/SQL, en later ook met Java. Al snel groeide ze door tot Operations Manager van de Java-afdeling.

“Door interne verschuivingen kwam die functie vrij. En dat leek mij wel wat! Zo ben ik er eigenlijk een beetje ingerold, in die functie van projectmanager.” Drie jaar lang heeft Christel deze rol met plezier vervuld. Uiteindelijk was ze toe aan een nieuwe uitdaging. Sinds 2016 is ze actief als Delivery Manager.

En persoonlijk?

Over haar persoonlijke groei vertelt Christel: “Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Om iedere dag het beste uit mezelf te halen. Daarom volg ik graag cursussen en lees ik veel. Nieuwe dingen leren geeft me energie.”

Verder heeft een project waar ze wat problemen mee had een snowball-effect teweeggebracht. “Tijdens dit project gebeurde er iets waar ik geen grip op had, maar wat ik mezelf erg aantrok. Dit heeft mijn ogen geopend, ik ben op een andere manier naar dingen in het leven gaan kijken. Ook ben ik een counseling- en coachingstudie gaan volgen om mezelf beter te leren begrijpen.” Met nieuwe projecten herkent ze signalen. Ze weet wanneer ze hulp moet vragen en hoe ze structureel beter werkt. Door de studie kan ze ook anderen beter begeleiden en begrijpen.

Huidige projecten

Samen met een groot deel van haar collega’s werkt Christel momenteel aan een uitdagende opdracht bij een van de grootste banken van Suriname. Qualogy heeft er meerdere opdrachten lopen en in de samenwerking is er ruimte om actief mee te denken over de ontwikkelingen en voortgang van projecten.

Verder werkt Christel mee aan meerdere projecten waarvoor Qualogy Caribbean de support verzorgt. “Kleine klanten staan we natuurlijk ook bij, maar daarbij beperk ik mijn taken tot projectmanagement.”

Ambities en toekomst

Christel kijkt positief en ambitieus naar de toekomst. “Ik wil aan zoveel mogelijk verschillende projecten werken, zodat ik kan blijven leren en mezelf ontwikkelen. Misschien ontdek ik wel kwaliteiten waarvan ik niet wist dat ik ze had!”

Haar huidige functie als Delivery Manager bevalt haar erg goed en dit is iets wat ze haarzelf voor langere tijd ziet doen. “Samen met de andere teammanagers bepaal ik de strategie, dat geeft me voldoening en biedt veel uitdaging. Maar ik zie mezelf later ook wel weer werken als onderdeel van een team. Met z’n allen werken aan een doel, dat vind ik mooi.”

De toekomst van Qualogy ziet ze rooskleurig in. “De toekomst van Suriname ziet er sowieso positief uit. Ik denk dat als we integer blijven naar klanten en onze beloften waarmaken, we daar zeker een bijdrage aan kunnen leveren. Ik sta volledig achter Qualogy. Het is mijn thuis, mijn tweede huis. Ik ben blij met hoe het er nu voor staat, en waar we naartoe groeien.”

Team Communication
Over auteur Team Communication

Innovatieve projecten voor mooie klanten, inspirerende interviews met collega’s en het laatste nieuws over behaalde successen. Qualogy zit vol bijzondere verhalen die Team Communication graag deelt met relaties, IT-professionals en sollicitanten.

Meer posts van Team Communication
Reacties (1)
  1. om 21:09

    Heel fijn om de ervaring van Christel te lezen. Go Christel!! In jouw doen en laten is duidelijk te merken dat jouw werkplek inderdaad jouw tweede huis is.

Reactie plaatsen