De kwaliteit van applicaties waarborgen; Andrew is Software tester

De kwaliteit van applicaties waarborgen; Andrew is Software tester

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

Andrew Beck werkt sinds 1 september 2022 bij Qualogy Caribbean als Junior Software tester. Over zijn rol als tester èn zijn keuze voor Qualogy vertelt hij in zijn blog.

Andrew was werkzaam in een technische support rol en in zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging kwam hij uit op tester bij Qualogy Caribbean. Zijn kans om te werken in de branche van zijn voorkeur. Andrew: “Qualogy Caribbean is al jaren bekend bij mij. Maar omdat hun core business software development is, sloot dat niet direct aan bij mijn profiel. Ik werkte namelijk in een technische support rol. Toen ik de rol van Tester onder ogen kreeg, dacht ik: Dit is mijn kans om met een nieuwe uitdaging aan de slag te gaan. Tel daarbij op dat ik volop de gelegenheid krijg om mij te ontwikkelen en door te groeien binnen deze organisatie. Dus ik besloot ervoor te gaan!”

Applicaties testen

Andrew werkt nu ruim een half jaar in de rol van Junior Software tester. Dat houdt in dat hij applicaties test die zijn gebouwd door zijn collega’s. “De developers bouwen nieuwe applicaties en die moeten voldoen aan de kwaliteit die is afgesproken en die de klant dus verwacht. Ik test die applicaties om zo de kwaliteit te kunnen waarborgen. Op dit moment doe ik dat voor verschillende projecten” vertelt Andrew.

De Qualogy mindset & werkstijl

Beginnen bij een nieuw bedrijf èn in een nieuwe rol, dat is een behoorlijke uitdaging. Hoe bereid je, je daarop voor? “Andrew zegt daar zelf over: “Ik ben van nature leergierig en een doorzetter. Dat heb je ook nodig als je begint aan een nieuwe uitdaging die eigenlijk buiten je comfort zone ligt. Je krijgt binnen Qualogy Caribbean alle ruimte om je te ontwikkelen. Zolang je maar openstaat voor andere ideeën en meningen. Ik kwam er al snel achter dat innovatief denken en goed timemanagement belangrijk is. We werken constant aan innovatie en projecten moeten netjes en op tijd opgeleverd worden.”
 
Na het eerste half jaar bij Qualogy Caribbean kan Andrew alleen maar zeggen dat zijn verwachtingen zijn uitgekomen en zelfs meer dan dat. “Ik ben positief verrast door de werkstijl binnen Qulaogy Caribbean. Het verschilt met mijn ervaring bij andere Surinaamse bedrijven is dat hier de teams zelfsturend zijn. Dat ben ik niet gewend maar ik vind het een heel prettige manier van werken. Ik werk samen met jonge professionals en iedereen is erg behulpzaam. De senior collega’s hebben een coachende rol en er is een goede en duidelijke communicatie tussen de collega’s onderling. Kortom een werksfeer waarin je de ruimte krijgt om te groeien en ontwikkelen.”

Toekomst in de IT

En dat is ook wat Andrew voor ogen heeft voor de toekomst. “Qualogy Caribbean is een organisatie die volop aan het groeien is. Groei biedt uitdagingen en mogelijkheden. Dat geeft mij als medewerker alle kansen om mij zowel op persoonlijk als zakelijk vlak verder te ontwikkelen. Ik wil graag binnen Qualogy Caribbean verder groeien in mijn rol en mijn carrière pad uitstippelen. Ik word hier omringd door mensen die allemaal dezelfde mindset hebben: iedereen wil steeds beter worden. Dat stimuleert mij ook om het beste uit mezelf te halen en steeds beter te willen worden.”

Team Communication
Over auteur Team Communication

Innovatieve projecten voor mooie klanten, inspirerende interviews met collega’s en het laatste nieuws over behaalde successen. Qualogy zit vol bijzondere verhalen die Team Communication graag deelt met relaties, IT-professionals en sollicitanten.

Meer posts van Team Communication
Reacties
Reactie plaatsen