Franklin Nasoeki: “Ik voorzie groei, nieuwe medewerkers en mooie projecten”

Franklin Nasoeki: “Ik voorzie groei, nieuwe medewerkers en mooie projecten”

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

Dit jaar bestaat Qualogy Caribbean vijftien jaar. De groei van onze organisatie danken we aan onze gemotiveerde collega’s. Om dat te vieren spreken we een aantal van hen. Dit keer is Oracle Database Administrator Franklin Nasoeki aan de beurt. Franklin startte in 2007 bij ons. Nadat hij in 2012 overstapte naar een andere organisatie, is hij sinds 2018 weer bij ons aan boord. Hij hoopt dat Qualogy Caribbean in de komende jaren nóg meer gaat groeien.

Voordat Franklin aan zijn avontuur bij Qualogy Caribbean begon, werkte hij als Biomedical Engineer. Hij gaf medisch-technische ondersteuning aan ziekenhuizen en was verantwoordelijk voor de database voor de medisch-technische kennisbank. Een manager van zijn voormalig werkgever attendeerde hem op de vacatures bij Qualogy. “Qualogy zocht afgestudeerden van de universiteit. Het profiel sprak mij erg aan, ik heb dan ook meteen gereageerd.”

Een nieuw begin

Franklins nieuwsgierigheid triggerde hem om over te stappen naar de toen nog ‘jonge organisatie’. Franklin: “Een nieuw begin bij een jong en groeiend bedrijf motiveerde mij, want ik houd van uitdagingen. Bovendien ben je er dan vanaf het begin bij en zie je het bedrijf groeien. Dat vind ik mooi.”

Net als iedere nieuwe collega startte ook Franklin met een bootcamp van drie maanden. Hij vertelt: “Ik leerde veel over Java-, Oracle- en applicatieontwikkeling. Na de derde maand mocht ik een specifieke richting kiezen. Ik koos voor database administrator.” Het leuke van dit werk vindt Franklin de combinatie van hardware en software. “Zonder de database kan de applicatie niet werken.”

Trots op prestaties

Vijftien jaar is een lange periode, waarin uiteraard niet stil gezeten wordt. Franklin is dan ook trots op zijn persoonlijke ontwikkeling en prestaties. “Qua kennis ben ik erg gegroeid. Zeker vergeleken met de persoon die vijftien jaar geleden startte bij Qualogy Caribbean.” Onlangs is hij gecertificeerd als Oracle Cloud Infrastructure Architecture Associate. Franklin ziet altijd het belang van ontwikkeling en zoekt daarom vaak nieuwe uitdagingen om zijn kennis te vergroten.

Verder is Franklin trots op de ontwikkeling van zijn kennisgroep. Hij heeft meer contacten en kan sparren met de collega’s in Nederland. “Mijn communicatie is beter, mijn netwerk is beter. Ik kan nu goed kennis delen en zowel individuen als projecten van ideeën voorzien.”  

En als team?

Bij Qualogy werk je veel in teamverband, zo ook Franklin. “Ik maak deel uit van het QforS (Qualogy for Support)-team. Wij bieden support aan klanten in Nederland.” Het team bestaat uit collega’s met uiteenlopende expertises: databasebeheer, middleware (de laag tussen de softwareapplicatie) en database. “Het is een sterk team, dat maakt mij trots.”

Wat ze doen? Klanten hebben bepaalde SLA’s, en het team van Franklin biedt daarin support. “Het is een mix van Surinaamse en Nederlandse collega’s. Dat maakt het niet alleen leuk, maar ook efficiënt! Vanwege het tijdsverschil stopt het Nederlandse deel van het team om 16.00. Maar wij kunnen in Suriname dan gewoon verder.” Dit zorgt ervoor dat ze bijna 24/7 ondersteuning aan de klant kunnen bieden. En dat is zeker iets om trots op te zijn.

Uitdagingen

Een uitdaging is iets wat Franklin zeker niet uit de weg gaat. Hij kijkt terug op een uitdaging die hem goed is bijgebleven. Destijds had Franklin voor een klant het Alfresco-infrastructuur compleet met servers, opslag, applicatieserver en database opgeleverd. Vanwege een stroomuitval was de database corrupt geraakt en er was dan ook geen back-up van zijn werk.

Ondanks dat hij nog geen ervaring met ‘RMAN restore’ had, moest Franklin toch inspringen. “Ik heb veel uitgezocht en getest. Met behulp van de meest recente data en de laatste goede back-up, lukte het uiteindelijk om de database en applicatieserver weer in de lucht te krijgen.”

15 jaar geleden vs. nu

Toen Qualogy Caribbean begon had het bedrijf voornamelijk lokale klanten. “Dat is nu wel anders. We hebben zowel lokale als internationale klanten,” vertelt Franklin. Wat hij merkt bij de klanten uit Nederland is dat er vaak net iets complexere vraagstukken spelen. “Zo zijn we volop bezig met het zoeken naar passende cloudoplossingen. De volledige infrastructuur qua database moet in de cloud. Vijftien jaar geleden hadden we niet van zulke opdrachten.”

Toekomst en ambities

Of Franklin nog mogelijkheden ziet voor Qualogy Caribbean om een nog grotere rol te spelen in zowel de groei als digitalisering van Suriname? “Onlangs is er olie voor de kust gevonden. Er zullen vast projecten komen waarbij data nodig zijn voor rapportages en andere doeleinden. Hier kan Qualogy Caribbean goed op inspelen.” En de toekomst van het bedrijf zelf? “Voor de komende vijf jaar voorzie ik dat Qualogy Caribbean nóg verder groeit, met nog meer werknemers en nog meer mooie projecten!”

Team Communication
Over auteur Team Communication

Innovatieve projecten voor mooie klanten, inspirerende interviews met collega’s en het laatste nieuws over behaalde successen. Qualogy zit vol bijzondere verhalen die Team Communication graag deelt met relaties, IT-professionals en sollicitanten.

Meer posts van Team Communication
Reacties
Reactie plaatsen