Girls in ICT: zo ervaren 3 vrouwen de IT-branche

Girls in ICT: zo ervaren 3 vrouwen de IT-branche

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

Vandaag is het de internationale Girls in ICT-dag. Hét moment om meiden en jonge vrouwen aan te moedigen om een carrière na te jagen in de STEM-branches (science, technology, engineering, mathmatics). Het thema van dit jaar is ‘Access & Safety’. Ofwel: veilige toegang tot de digitale wereld. En daar weet Qualogy Caribbean wel raad mee, met de Java-bootcamp voor starters.

Begin deze maand zijn zeven nieuwe bootcampers begonnen. Drie daarvan zijn dames: Priya Samodhi (24), Jaya Mangroe (22) en Sandjana Soeknandan (20). Wij zijn benieuwd: wat leren ze als Software Developer Trainees? Waarom spreekt IT hen aan? En wat willen ze graag meegeven aan andere IT-vrouwen? Dit én meer ontdek je in dit artikel.

Even voorstellen...

Priya is een oud-studente van het Polytechnic College Suriname. Ze vertelt: “Ik heb daar Informatie- en Communicatie Technologie gestudeerd, met als specialisatie Technisch Informatica." Jaya en Sandjana studeren allebei aan de University of Applied Sciences and Technology Suriname. Jaya: “Sandjana en ik volgen de opleiding Software Engineering. Oorspronkelijk komen we uit Nickerie, maar we zijn allebei naar Paramaribo verhuisd voor de studie.”

IT: een branche met veel mogelijkheden

Alle drie zijn ze om verschillende redenen geïnteresseerd in IT. Jaya: “De branche is enorm gegroeid door de jaren heen. Daarom wilde ik er graag meer over weten.” Sandjana vult aan: “Tegenwoordig is bijna alles gebaseerd op IT. Wat mij het meeste aantrekt, is dat de IT-wereld geen einde kent. Er komen steeds nieuwe kansen bij en er worden continu nieuwe technologieën ontwikkeld. Hierdoor draait alles om IT. Het is een heel dynamisch vak.”

Priya geeft haar kijk op de branche: “Er is een grote behoefte aan IT’ers in Suriname. Verder zijn er veel sectoren waarin IT een cruciale rol vervult. De branche biedt garantie op goed werk. Dit had mijn voorkeur tijdens het kiezen van een hbo-opleiding.”

De stap naar de bootcamp

Als studenten in IT kwamen Jaya en Sandjana op een vergelijkbare manier terecht bij de bootcamp van Qualogy Caribbean. Sandjana vertelt: “We krijgen ieder les van een docent die ons de bootcamp aanbood na het zien van onze goede prestaties, inzet, tentamens en beroepsproducten.” Jaya voegt toe: “We hadden beide nog geen werkervaring binnen de IT. Ik vond het een goed moment om te starten met mijn carrière.”

Priya kwam op een andere manier terecht bij Qualogy Caribbean, namelijk via social media. “Ik had gelijk na mijn afstudeerstage nog geen werkervaring op het gebied van IT in het bedrijfsleven. De bootcamp vormt een goede basis voor mij, aangezien ik mijn kennis verdiep in Java en Oracle. Maar de bootcamp focust zich ook op andere programmeertalen en frameworks binnen softwareontwikkeling.”

Een traineeship vol theorie en praktijk

Tijdens de bootcamp vervullen de vrouwen de rol van Software Developer Trainee. Sandjana en Jaya bestuderen beiden Java OCP en Oracle SQL, als voorbereiding op de bijbehorende examens. “In een later stadium mogen we ook aan projecten werken,” legt Jaya uit.

Priya leert ook voor haar examens in Java OCP en Oracle SQL, maar als afgestudeerde krijgt ze ook wekelijks opdrachten mee. Ze licht toe: “Ik bouw en presenteer applicaties middels diverse frameworks en programmeertalen. Verder boek ik dagelijks mijn uren in JIRA en Qtime, om zo een beter overzicht te krijgen van het aantal uren dat ik besteed aan een bepaald project of opdracht.”

"Iedereen gelijk"

Priya begint te vertellen over de werksfeer bij Qualogy Caribbean. “Ik ben heel warm verwelkomd door het team. Ik volg de bootcamp samen met andere collega’s, die enorm vriendelijk en behulpzaam zijn. We leren van elkaar, we helpen elkaar en we zorgen voor een leuke sfeer. We mogen al onze collega’s met ‘je’ aanspreken, om zo te voorkomen dat iemand zich minderwaardig voelt.”

Sandjana is het hier mee eens. “Je maakt kennis met iedereen binnen het bedrijf, ongeacht je positie. De hiërarchie bestaat wel, maar hier merk ik eigenlijk weinig van. Er wordt namelijk voor gezorgd dat iedereen zich gelijk voelt.” Jaya gaat hier op door: “Qualogy Caribbean organiseert bijeenkomsten, motivational speeches en borrelavonden, om teambuilding te versterken en om het bedrijf beter te leren kennen.”

Diversiteit en inclusiviteit

Alle drie vinden diversiteit en inclusiviteit belangrijk in de IT-wereld. Zoals Jaya het zegt: “Het zijn belangrijke factoren die zorgen voor acceptatie, betrokkenheid en motivatie van medewerkers.” Sandjana vult aan: “In het bedrijfsleven is het belangrijk dat we elkaar accepteren. Hoe meer diversiteit en inclusiviteit, hoe meer medewerkers zich op hun gemak voelen en dus beter werk kunnen opleveren.”

Priya geeft een andere kijk op diversiteit en inclusiviteit: “In het bedrijfsleven is diversiteit cruciaal, omdat dit bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Diversiteit betekent voor mij namelijk: meer kennis, ervaring, creativiteit en verscheidenheid in standpunten op de werkvloer. Het biedt een andere kijk op manieren van handelen.”

IT, een mannenwereld?

Volgens Jaya ‘is het een feit dat mannen overheersend zijn in de IT-wereld’. “Maar het is niet juist om het een mannenwereld te noemen. Er geldt een stereotype dat mannen beter zijn in IT, waardoor veel vrouwen zich terugtrekken of niet kiezen voor IT.” Priya vertelt verder: “Gelukkig zijn de percentages van vrouwen in IT gestegen door de jaren heen. Naar mijn mening hoort er op de werkvloer een gezonde balans te zijn.” Sandjana stemt in: “De dag dat vrouwen hun ambitie, passie en skills naar voren brengen, zal de IT-wereld zeker een plek worden met een één-op-één verhouding tussen mannen en vrouwen.”

Access & Safety

Dit jaar is het thema van Girls in ICT-dag ‘Access & Safety’. Veilige toegang tot de digitale wereld voor meiden en jonge vrouwen. Een heel relevant thema, aldus Sandjana. “Ik vind het belangrijk om zelf veilig en voorzichtig digitale gegevens te gebruiken.” Jaya is het ermee eens: “Waar de digitale wereld een positieve zijde heeft, is er ook een negatieve zijde. Om jezelf hier tegen te beschermen is veilige toegang heel belangrijk.” Priya voegt toe: “De veiligheid van een vrouw begint bij de vrouw zelf. De vrouw moet zelf bepalen waar online gebruikers toegang tot hebben en in welke mate de vrouw zichzelf digitaal blootlegt.”

Een boodschap aan jou

Ben je een vrouw die in de IT-branche werkt of wilt werken? Dan hebben Priya, Jaya en Sandjana ieder een speciale boodschap voor jou. Priya: “Heb vertrouwen in jezelf, sta open voor tegenslagen en verlies nooit je focus. Andere IT-vrouwen kunnen als rolmodel of inspiratie dienen, want samen staan we sterk en kunnen we meer bereiken.”

Jaya steekt je een hart onder de riem: “Heb je de ambitie en wil om in de IT-sector te werken? Ga ervoor. Trek je niet terug en wees niet bang.” Sandjana vervolgt: “IT is niet gebaseerd op man of vrouw, het is gebaseerd op skills en passie. Het zal niet makkelijk zijn om aan te passen in een wereld waar mannen overheersen, maar we kunnen het. Het gaat om de passie die je toont.”

Team Communication
Over auteur Team Communication

Innovatieve projecten voor mooie klanten, inspirerende interviews met collega’s en het laatste nieuws over behaalde successen. Qualogy zit vol bijzondere verhalen die Team Communication graag deelt met relaties, IT-professionals en sollicitanten.

Meer posts van Team Communication
Reacties
Reactie plaatsen