Het succes van Special Interest Groups (SIGs)

Het succes van Special Interest Groups (SIGs)

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

Jane Saman is software developer bij Qualogy Caribbean en coördinator van het Qualogy Innovation Center (QIC). Binnen QIC zijn Special Interest Groups (SIGs) ontstaan. Deze groepen organiseren maandelijks kennissessies om up-to-date te blijven van alle trends en ontwikkelingen in het ICT-vak. 

“Het Qualogy Innovation Center is verantwoordelijk voor de actuele kennisontwikkeling binnen Qualogy Caribbean. De SIGs zijn onderdeel van het QIC en zijn opgezet om interne kennisdeling over een specifiek onderwerp te stimuleren. Tijdens een kennissessie bespreken we interessante trends en ontwikkelingen, en bekijken we hoe Qualogy Caribbean hierop kan inspelen. Zodat we onze klanten altijd de meest passende oplossing kunnen bieden.”

Inspirerende kennissessie

“Iedere maand komen de leden van alle SIGs bij elkaar. Zij mogen hun eigen inbreng bepalen. Iedere sessie presenteren de SIG-leden hun research en bevindingen met een mooie presentatie. Na afloop bespreken we samen de resultaten en komen we op nieuwe inzichten. Na een SIG is één ding zeker: het hele team is up-to-date van relevante ontwikkelingen én iedereen bruist van energie.“

Special Interest Groups: nieuwe energie
Special Interest Groups: nieuwe energie

Actuele thema's

  • Online Payments: ontwikkelingen over online betalingen
  • Security 10/ OWASP: veiligheid in softwareontwikkeling
  • Cloud Solutions
  • Big Data
  • Nieuwe ontwikkeltools
  • Graphical User Interfaces

Goede oogst

“Het is knap om te zien hoe alle SIG-leden zich inzetten voor de kennissessies. Ze brengen interessante inzichten over de nieuwste ontwikkelingen in de ICT. Alle onderzoeksresultaten zijn nu samengebracht in een whitepaper. Deze wordt binnenkort gepresenteerd op een intern seminar, zodat de kennis wordt verspreid binnen heel Qualogy Caribbean. Hartelijk dank aan de inzet van deze collega’s!”

Vol ambitie

De maandelijkse SIGs zijn nu al een succes, maar Jane heeft nog meer ambitie voor  kennisdeling en samenwerking.

“Om onze kennis nog toegankelijker te maken, willen we in de toekomst ook een seminar organiseren voor onze eigen klanten, relaties en andere geïnteresseerden. Ook gaan we nauwer samenwerken met de SIGs van Qualogy in Nederland, zodat we optimaal profiteren van de beschikbare kennis binnen Qualogy.”

Jane Saman coördineert de SIGs
Jane Saman coördineert de SIGs

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de beschikbare kennis en expertise van Qualogy Caribbean? Bekijk wat we voor u kunnen betekenen.

Jane Saman
Over auteur Jane Saman

In 2011 ben ik begonnen bij Qualogy Caribbean. Op dit moment werk ik als Software Developer op de Oracle-afdeling. Analyseren, coderen en projectmanagement: dat is wat ik het liefste doe.

Meer posts van Jane Saman
Reacties (1)
  1. om 14:02

Reactie plaatsen