Migratie naar Oracle Cloud: uitdagingen en succesverhalen

Migratie naar Oracle Cloud: uitdagingen en succesverhalen

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

Shailendra Khemai werkt als infra- en databasebeheerder bij Qualogy Caribbeaen. In zijn rol is hij betrokken bij verschillende uitdagende projecten. In dit blog deelt Shailendra zijn ervaring over een bijzonder project: de migratie van een klantomgeving naar Oracle Cloud (OCI). Een project vol uitdagingen maar wat resulteerde in een een geweldige mijlpaal voor het team.

Een nieuwe stap in de cloudwereld

In mei 2020, midden in de corona periode, ben ik officieel in dienst getreden bij Qualogy Caribbean. Sindsdien heb ik meegewerkt aan diverse projecten waarbij het infrastructureel opzetten en/of migreren van omgevingen centraal stond. Een van deze projecten was de migratie naar Oracle Cloud. Het doel was om de klant te voorzien van kostenbesparingen, verbeterde beveiliging, betrouwbaarheid en uptime. Mijn rol hierbij is samen met de klant nagaan wat past in hun ICT-omgeving conform de gesprekken, budget en wensen van de klant.

Uitdagingen en ervaringen tijdens de migratie

Het migreren naar Oracle Cloud bracht enkele unieke uitdagingen met zich mee. Een van de belangrijkste uitdagingen was het opzetten van de netwerkcommunicatie vanuit de Oracle Cloud naar lokale servers. Deze moesten anders worden ingericht dan we gewend waren. Daarnaast moesten we communiceren via diverse tools voor het overzetten van software en gebruikmaken van extra beveiligingslagen bij het gebruik van SQL Developer in de nieuwe omgeving. Deze geschiedt dan via extra security layers. 

Een andere uitdaging was het communiceren en begeleiden van externe partijen die ook betrokken waren bij het project via de klant. Het was essentieel om de communicatie tussen alle betrokken partijen soepel te laten verlopen.

Focus op klanttevredenheid

Mijn persoonlijke uitdaging was om dit project zo goed mogelijk uit te voeren en de klant tevreden te stellen. Samen met mijn team heb ik hard gewerkt om ervoor te zorgen dat alle wensen van de klant werden vervuld op het gebied van kostenbesparingen, beveiliging, betrouwbaarheid en uptime. Het was een kwestie van "Pak het op en maak het waar!"

De migratie naar Oracle Cloud was een bijzonder project voor zowel ons team als voor mij persoonlijk. Het is altijd een geweldige mijlpaal om klanten te helpen bij de overstap naar de cloud, en deze migratie bracht een schat aan kennis met zich mee voor ons team.

Klanttevredenheid en toekomstige samenwerking

Voor de klant was deze migratie naar Oracle Cloud een volgende stap op weg naar een hoger niveau. We waren verheugd om te zien dat de klant vertrouwen had in ons team en tevreden was met het resultaat. Dit blijkt uit de vervolggesprekken die we nu voeren over het onderhoud en de ondersteuning van hun omgevingen.

Dit project heeft mij waardevolle ervaringen en inzichten opgeleverd. Het is belangrijk om de gemaakte afspraken te waarborgen en regelmatig te communiceren met de klant. Eerlijkheid, professionaliteit en focus zijn cruciaal bij het behalen van hogere doelen. Zoals het gezegde luidt: "If you fail to plan, you plan to fail." Daarom is een goede planning essentieel op weg naar succes.

Ik ben dankbaar voor de kans om betrokken te zijn bij dit project en trots op de prestaties van ons team. We blijven streven naar uitmuntendheid en kijken uit naar nieuwe uitdagingen in de toekomst.

Qualogy Caribbean is een toonaangevend technologiebedrijf dat organisaties helpt met hun digitale transformatie. Met ons team van experts bieden we innovatieve oplossingen op het gebied van IT-consultancy, softwareontwikkeling en managed services. Onze warme, professionele en informatieve aanpak zorgt ervoor dat we onze klanten kunnen ondersteunen bij het bereiken van hun doelen.


 

Team Communication
Over auteur Team Communication

Innovatieve projecten voor mooie klanten, inspirerende interviews met collega’s en het laatste nieuws over behaalde successen. Qualogy zit vol bijzondere verhalen die Team Communication graag deelt met relaties, IT-professionals en sollicitanten.

Meer posts van Team Communication
Reacties
Reactie plaatsen