Mijn ervaring als trainee Software Developer

Mijn ervaring als trainee Software Developer

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

Mijn naam is Dion Loor en sinds oktober 2016 ben ik werkzaam bij Qualogy Caribbean als trainee Software Developer. Ik ben 23 jaar jong en studeer Software Engineering aan de University of Applied Science and Technology (UNASAT).

Ik hoorde voor het eerst van Qualogy Caribbean tijdens mijn opleiding. Hier krijg ik namelijk college van een aantal IT-docenten die ook werkzaam zijn bij Qualogy. Tijdens mijn laatste college van het tweede jaar vroeg een docent of ik interesse had in een traineeship bij Qualogy Caribbean. Dat had ik zeker! Ik gaf hem mijn contactgegevens en hij zei dat ik gauw benaderd zou worden. En dat gebeurde. Kort daarna nam een collega van HR telefonisch contact met mij op.

IT-reus

Voor de sollicitatie ben ik op zoek gegaan naar informatie over Qualogy. Ik had er natuurlijk al wat over gehoord, maar ik was toch nog benieuwd wat men daar precies allemaal deed. Het feit dat Qualogy één van de IT-reuzen is in Suriname en ook op de internationale markt opereert, was voor mij zeker een push om ervoor te gaan.

Skills laten zien

De sollicitatieprocedure verliep relatief snel. Ten eerste had ik een gesprek met de projectleider, dat verliep goed. Tijdens dit gesprek heb ik de skills die ik bezit en belangrijk zijn voor de functie, zoveel mogelijk laten zien. Denk aan Java, PL/SQL, SQL en HTML. Ik gaf ook aan dat ik bereid was om ‘on the job’ bij te leren én liet ik weten dat ik sommige collega’s al kende via mijn opleiding.

Op 27 september kwam dan eindelijk het verlossende woord: ik was aangenomen! Ik mocht in oktober direct aan de slag als Software Developer. Ik was heel blij dat Qualogy mij in het team wilde hebben.

Werken en colleges volgen

Op dit moment werk ik fulltime bij Qualogy Caribbean. De collegetijden van UNASAT zijn in de middag en vooravond, dus na het werk volg ik dan de colleges. Verder ben ik ook in het weekend bezig met studeren. Nadat ik mijn opleiding heb afgerond, hoop ik natuurlijk verder te gaan bij Qualogy!

HR-Now

Het eerste project waar ik me in mocht vastbijten was HR-Now: een applicatie die Qualogy Caribbean ontwikkelt om de taken van HR-afdelingen te vereenvoudigen. Ik maakte de verschillende modules aan en fixte de bugs die onze testers hadden gevonden. Inmiddels ben ik bezig met het volgende project: Schedule-now. Dit is een verlengstuk van HR-Now. Het is een applicatie die data overneemt van HR en daarmee eenvoudig en snel een rooster aanmaakt. Een mooi en uitdagend project.

Dion Loor
Over auteur Dion Loor

Mijn naam is Dion Loor en sinds oktober 2016 ben ik werkzaam bij Qualogy Caribbean als trainee Software Developer. Ik ben 23 jaar jong en studeer Software Engineering aan de University of Applied Science and Technology (UNASAT).

Meer posts van Dion Loor
Reacties
Reactie plaatsen