Office Manager Ashna: “Ik voel me helemaal thuis in Suriname”

Office Manager Ashna: “Ik voel me helemaal thuis in Suriname”

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

Sinds februari 2021 is onze collega Ashna Bindesrisingh in dienst als Office Manager. Ashna woonde tot 2017 in het Nederlandse Almere, maar gooide in datzelfde jaar het roer om en vertrok in haar eentje naar Suriname. Het geboorteland van haar ouders. In dit interview lees je hoe ze bij Qualogy Caribbean terecht is gekomen en vertelt ze meer over zichzelf.

In april 2015 besluit Ashna voor het eerst alleen naar Suriname te reizen. “Normaal gesproken kwam ik met mijn ouders naar Suriname en bestond onze vakantie vooral uit familiebezoeken en uitstapjes met familieleden. Ook leuk, maar dan beleef je het land toch heel anders”, vertelt Ashna.

Liefde voor Suriname groeide

Ze ging er dit keer zelf op uit en ontdekte dat haar liefde voor Suriname groeide. “De ruwe natuur, het leven buiten en de zon hadden zo’n positieve invloed op mij. Dat bij mij al gauw de gedachte kwam hoe mooi het zou zijn om in zo’n omgeving te werken.” Zo gezegd, zo gedaan. Ze emigreerde naar Paramaribo en vond drie maanden later een baan. In eerste instantie zou Ashna een jaar blijven, om te kijken of het écht iets voor haar is.

Haar verwachtingen kwamen uit. “Wat me tegen staat in Nederland, is het gehaaste leven. Na het werk is het meestal gauw boodschappen halen, koken, eten, even relaxen en alweer naar bed. Je belandt al gauw in een sleur. In Suriname heerst een relaxte en gezellige sfeer, terwijl er ook hard gewerkt wordt. Na een werkdag heb je nog genoeg tijd om bij te komen, mede doordat het in de winter langer licht is. Ik had dan ook moeite met die donkere, winterse dagen in Nederland.”

Geluk bij een ongeluk

Eind 2020 besloot Ashna dat het tijd was voor een ‘break’: ze besloot voor langere tijd weer in Nederland te gaan werken. Maar dan wordt haar vlucht gecanceld vanwege COVID-19 en blijft ze ‘verplicht’ nog een week in Suriname. Ashna: “In die week kwam ik toevallig in contact met General Manager Nilesh Bishesar. Het klikte meteen. Nilesh vertelde dat Qualogy Caribbean op zoek was naar een Office Manager. Ik werd uitgenodigd voor een gesprek, waarna er nog twee gesprekken volgden toen ik een week later in Nederland was.”

Eenmaal in Nederland hakte ze de knoop door: ze gaat terug naar Suriname, voor een nieuwe uitdaging bij Qualogy Caribbean. In februari ging ze aan de slag als Office Manager. “Ik ben het aanspreekpunt voor de medewerkers van Qualogy, alsook externe relaties en klanten. Er komen veel (uiteenlopende) vragen en verzoeken binnen, die vanuit het office management worden opgepakt. Daarnaast ben ik medeverantwoordelijk voor de facility binnen het bedrijf en ondersteun ik op het gebied van marketing.”

Vanuit jouw kracht en kwaliteit

Tot nu toe heeft Ashna het erg naar haar zin bij Qualogy Caribbean. Vooral de uiteenlopende werkzaamheden maken haar werk interessant en uitdagend. “Het mooie aan Qualogy Caribbean vind ik de ruimte die wordt gegeven om vanuit jouw eigen kracht en kwaliteit een bijdrage te leveren. Ik hou ervan om nieuwe dingen te leren en mijn kennis te verbreden. Binnen de IT-sector is voor mij veel nieuw en onbekend.”

Voldoening vinden in haar werk en daarbuiten, dat is belangrijk voor Ashna. “Zo creëer ik de beste versie van mezelf. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen, nieuwe uitdagingen aangaan en successen behalen. Voor mijn eigen ontwikkeling, maar ook om een positieve bijdrage op de werkvloer te leveren.”

Nederlandse band

Wij bij Qualogy Caribbean zijn erg blij met onze collega! Extra bijzonder is dat Ashna – net als wij – een sterke band met Nederland heeft. Qualogy Caribbean werkt namelijk voor diverse opdrachtgevers in Nederland en ons moederbedrijf is gevestigd in Rijswijk. Haar kennis over het Nederlandse bedrijfsleven en de Nederlandse cultuur komen goed van pas. 

Ook werken bij Qualogy?

Wil je ook aan de slag bij Qualogy Caribbean? Bekijk de vacatures of neem contact op met ons via info_caribbean@qualogy.com. We staan altijd open voor nieuwe talenten. Woon je op dit moment niet in Suriname, maar zie je jezelf wel wonen en werken in Suriname, net als Ashna? Lees over de mogelijkheden voor remigratie en migratie op www.kleurjecarriere.com

Team Communication
Over auteur Team Communication

Innovatieve projecten voor mooie klanten, inspirerende interviews met collega’s en het laatste nieuws over behaalde successen. Qualogy zit vol bijzondere verhalen die Team Communication graag deelt met relaties, IT-professionals en sollicitanten.

Meer posts van Team Communication
Reacties
Reactie plaatsen