Open sollicitatie: aangenomen bij Qualogy Caribbean

Open sollicitatie: aangenomen bij Qualogy Caribbean

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

Ongeveer een jaar geleden was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging, toen een kennis mij aansprak. Hij vroeg me of ik al eens gehoord had van Qualogy? Ik had toen 4 jaar werkervaring als Cost Control Assistent. Ik besloot de stap te wagen en stuurde een open sollicitatie in.

Ik had nog niet eerder over Qualogy gehoord en zocht daarom informatie op. De eerste gedachte die bij me opkwam was: wat zal een IT bedrijf voor mij kunnen betekenen? Nadat ik mijn curriculum vitae had opgestuurd, werd ik na een maandje uitgenodigd voor een oriënterend gesprek met General Manager Nilesh Bishesar.

Ervaring met QuickBooks

Tijdens het gesprek gaf Nilesh aan dat Qualogy een Financial Solution Consultant voor QuickBooks zocht en hij vroeg of ik invulling kon geven aan deze functie. Ik gaf aan dat ik nog geen ervaring had met QuickBooks, maar dat ik wél een financiële achtergrond had. Spannend: daarop volgde een extra beoordelingsgesprek (over mijn vakkundigheid op het gebied van de boekhouding). Daarna zou uiteindelijk worden bepaald of ik geschikt was voor de open functie voor QuickBooks.

Nadirah aan het werk bij Qualogy Caribbean

Succesvolle beoordeling

Drie weken verstreken, toen ik opnieuw werd uitgenodigd. Dit keer voor het tweede gesprek met Nilesh en de QuickBooks-partner van Qualogy. De beoordeling verliep succesvol. Ze zagen in mij een jonge enthousiasteling die de komende jaren een flinke dosis ervaring zou opdoen en zich volop kon ontwikkelen.

Uit mijn comfortzone

Na ongeveer een maand kreeg ik te horen dat ik in februari kon starten bij Qualogy. Ik was natuurlijk hartstikke blij en ik vond het enorm spannend. Het moment dat ik uit mijn comfortzone moest stappen en aan mijn professionele ontwikkeling ging werken was nu dus écht aangebroken.

Familiegevoel

Op 22 februari was eindelijk de dag aangebroken dat ik kon beginnen bij Qualogy, als de Financial Solution Consultant van QuickBooks. Ik werd gastvrij ontvangen en ik voelde me al gauw op mijn gemak. Wat mij opviel was het ‘familiegevoel’ dat er heerst op kantoor. Ik kon gelijk al goed overweg met mijn collega’s.

Elke dag bijleren

Het mooiste aan mijn vak vind ik tot nu toe de uiteenlopende taken die ik mag doen. Mijn bezigheden variëren van acceptatietesten uitvoeren en experimenteren met demo’s tot werkinstructies voorbereiden en presentaties maken. Die veelzijdigheid maakt het elke dag spannend voor mij, ik leer steeds weer iets nieuws.

Snel ontwikkelen

In het begin waren er nog wel een paar leerpunten voor mij, maar dankzij feedback en ondersteuning van mijn collega’s ontwikkel ik mezelf snel en gaat het steeds beter. Ik begrijp nu beter hoe je bepaalde applicaties gebruikt. Voorheen dacht ik bijvoorbeeld dat je elke applicatie voor alles kunt gebruiken. Nu snap ik dat een gedegen analyse én plan van aanpak vooraf erg belangrijk is, óók voor de toepassing van applicaties.

Ervaring opdoen in sales

Inmiddels werk ik alweer 8 maanden bij Qualogy. In deze periode heb ik onder meer geholpen bij de implementatie van onze standaardpakketten en acceptatietesten uitgevoerd. Sinds kort maak ik deel uit van het salestraject, waarbij ik me zal focussen op de promotie van ons product ‘Perform Now’. Ook hier doe ik weer nieuwe ervaring op. Voorheen had ik wel gehoord en gelezen over marketing maar nog niet daadwerkelijk ervaring opgedaan. Nu ben ik in de gelegenheid om dat te kunnen doen en dat vind ik natuurlijk geweldig.

Nadirah Baldewsingh
Over auteur Nadirah Baldewsingh

Ik ben bij Qualogy Caribbean gestart als Financial Solution Consultant. Later ben ik gaan ondersteunen op het gebied van finance en werd ik coördinator voor corporate social responsibility-projecten. In mijn vrije tijd ben ik onder meer actief in de kerk, waar ik al jaren met veel plezier misdienaar ben.

Meer posts van Nadirah Baldewsingh
Reacties
Reactie plaatsen