Chadira: “Qualogy Caribbean biedt een solide basis voor groei!”

Chadira: “Qualogy Caribbean biedt een solide basis voor groei!”

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

Begin deze maand startten bij Qualogy Caribbean drie nieuwe bootcampers. Eén van hen is ICT-student Chadira Binda (21). Lees haar verhaal.

Chadira: “Op dit moment studeer ik ICT aan het Polytechnic College Suriname, met als specialisatie software engineering. Ik heb het erg naar m’n zin. Vooral van het meedenken in oplossingen krijg ik veel energie.”

Praktijkervaring

“Tot op heden heb ik al veel mogen leren, maar échte praktijkervaring ontbrak nog. Daarom besloot ik op zoek te gaan naar een IT-bedrijf waar ik die zou kunnen opdoen. Op mijn wensenlijstje stond een prettige werksfeer. Ook zocht ik een werkgever die ontwikkeling hoog op de agenda heeft staan. Met deze ‘eisen’ kwam ik al snel uit bij Qualogy Caribbean.”

Uitgelezen kans voor starters

“Maar zonder enige praktijkervaring meteen een baan scoren, leek me geen makkelijke opgave. Toen ik hoorde over het bootcamptraject van Qualogy Caribbean, dacht ik: dit is mijn kans om kennis te maken met het werkveld. En als starter maak ik ook écht een kans.

Want het doel van het bootcamptraject is om starters kennis te laten maken met de cultuur van Qualogy Caribbean. Het programma is als volgt: de eerste twee maanden leer je basisprincipes van Qualogy’s applicatieontwikkelingsproces. Vervolgens verbreed je je kennis en softskills. Als afsluiting volgt het OCP-examen.”

De eerste weken

“Begin februari was het voor mij zover: ik startte samen met twee andere bootcampers. Tot nu toe vind ik het erg leerzaam, leuk en af en toe ook spannend. Zo heb ik al veel geleerd over bijvoorbeeld de Oracle-technologie. Denk aan de Oracle-databases en programmeertaal. Het bootcamptraject is erg kleurrijk, met veel afwisseling!”

Verwachtingen

“De komende periode hoop ik vooral veel te leren van de praktijk én van mijn ervaren collega’s. Naast het technische gedeelte ga ik me ook focussen op het ontwikkelen van mijn softskills. Want die zijn minstens zo belangrijk voor m’n carrière. Tot slot streef ik ernaar om de bootcamp succesvol af te ronden. En verder ben ik natuurlijk benieuwd wat de toekomst verder voor me in petto heeft.”

Meer informatie

Spreekt de bootcamp je aan? En volg je een IT-gerelateerde studie of ben je net afgestudeerd? In het eerste kwartaal van dit jaar starten we met een nieuwe bootcamp. Solliciteer bij Qualogy Caribbean en geef net als Chadira kleur aan je carrière in de IT.

Team Communication
Over auteur Team Communication

Innovatieve projecten voor mooie klanten, inspirerende interviews met collega’s en het laatste nieuws over behaalde successen. Qualogy zit vol bijzondere verhalen die Team Communication graag deelt met relaties, IT-professionals en sollicitanten.

Meer posts van Team Communication
Reacties
Reactie plaatsen