Rogér Pique: “Door mijn verschillende rollen blijft het werk altijd uitdagend”

Rogér Pique: “Door mijn verschillende rollen blijft het werk altijd uitdagend”

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

In 2022 bestaat Qualogy Caribbean 15 jaar. Wat kenmerkt onze organisatie, wat zijn onze uitdagingen en successen? In deze blog spreken we collega Rogér Pique: Senior Software Engineer, Technisch Manager én verantwoordelijk voor de Java-bootcamp. “Door de jaren heen groeide ik van trainee naar Lead Developer en Projectcoördinator. Ook nu vervul ik verschillende rollen. Daardoor is mijn werk bij Qualogy Caribbean heel uitdagend.”

Van Content Creator naar IT’er

“Het interessante is dat ik eigenlijk helemaal niet uit de IT kom,” begint Roger. “Vóór mijn tijd bij Qualogy werkte ik namelijk als Digital Content Creator bij een mediaproductiestudio. Ik maakte grafische ontwerpen, 3D-animaties en visual effects. Bijvoorbeeld voor tijdschriften, televisiereclames en documentaires.”

Kwam de overstap naar het grootste IT-bedrijf van Suriname dan uit de lucht vallen? Niet per se, vertelt Rogér. “In mijn vrije tijd hield ik me al bezig softwareontwikkeling. Toen ik Qualogy Caribbean tegenkwam op de Jaarbeurs was ik dan ook gelijk enthousiast. Wat bleek? Er was een organisatie die zich dagelijks bezighoudt met mijn hobby én die bereid was mij op te leiden tot professional. Daar wilde ik meer over weten!”

Trots op groei

Terugkijkend is Rogér vooral trots op zijn bijdrage aan het continu verbeteren van ontwikkelprocessen. “Ik volgde naast mijn werk een bachelor- en masteropleiding. Hoe gaaf is het, als je die kennis dan toe mag passen in de praktijk en zo processen verbetert?

Uiteraard is groei niet alleen persoonlijk. Bij Qualogy Caribbean groeien we graag samen, als team. Dit doen we door onze kennis met elkaar te delen. Ik krijg er energie van als ik zie dat mijn team steeds efficiënter samenwerkt. Daar ben ik trots op.”

Uitdagingen

Met de groei van Qualogy Caribbean kwamen ook de nodige uitdagingen. Rogér: “De projecten en projectteams werden steeds groter. Ook konden de ontwikkelaars in hun eentje de werking van bestaande functionaliteiten bij een uitbreiding steeds moeilijker garanderen.

Daarom werd de software vanaf dat moment ook handmatig door Test Engineers gecontroleerd. Het nadeel daarvan is dat handmatig testen langer duurt. Om hier een oplossing voor te vinden, verdiepte ik me in Test Driven Development. Dit houdt in dat je voor functionaliteiten eerst automatische tests schrijft. Daarna werk je pas aan de logica. Eventuele problemen sporen we nu makkelijker op.”

Terugblikken en vooruitkijken

Rogér: “Vandaag de dag werk ik vooral voor klanten in de financiële sector. Vergeleken met dertien jaar geleden gaat het werk me een stuk makkelijker af. Maar, ik vind ik het zeker niet minder interessant. IT is continu in ontwikkeling. Zo ligt er nu meer focus op code-kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid dan vroeger. Ook de middelen die we gebruiken veranderen razendsnel. Er zijn nieuwe concepten, methodieken, frameworks en tools. Daarmee kunnen we een nog hogere kwaliteit leveren.

Wat ik ook erg leuk en leerzaam vind, is de nieuwe generatie collega’s. Dit zijn jongvolwassenen die allemaal zijn opgegroeid in het digitale tijdperk. Als docent, mentor en collega leer ik veel van ze.”

Wat betreft de toekomst, weet Rogér wel wat hij wil. “Ik ga graag verder met het ontwikkelen van succesvolle teams, die goed op elkaar zijn afgestemd. Teams die samen kwalitatieve, duurzame software opleveren, en zo eenvoudige en gecompliceerde bedrijfsprocessen ondersteunen. Hoe ik dit aanpak? Door niet alleen te kijken naar de techniek, maar óók naar de strategieën en competenties die wij als organisatie nodig hebben om een doorbraak in de wereld te realiseren.”

Team Communication
Over auteur Team Communication

Innovatieve projecten voor mooie klanten, inspirerende interviews met collega’s en het laatste nieuws over behaalde successen. Qualogy zit vol bijzondere verhalen die Team Communication graag deelt met relaties, IT-professionals en sollicitanten.

Meer posts van Team Communication
Reacties (2)
 1. om 19:07

  Wat zijn wij trots op je Rogér. Je bent een voorbeeld voor velen.

  1. om 18:06

   Zoals verwacht\gedacht heb jij je altijd ingezet voor wat je doet en dat blijkt maar weer.
   Jd bent een topper en ik kijk uit naar meer successen van jouw.

Reactie plaatsen