Sonny Sheoratan gaf vanuit zijn hart kleur aan zijn carrière

Sonny Sheoratan gaf vanuit zijn hart kleur aan zijn carrière

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

Altijd je dromen najagen, dat stimuleert onze Delivery Manager Sonny Sheoratan bij zijn collega’s altijd. Ontdek waar je goed in bent, wat je graag doet én vooral: waar je hart ligt. Dat deed Sonny zelf ook. Laat je inspireren door zijn loopbaanverhaal, dat begon in Nederland.

Door: Sonny Sheoratan, Delivery Manager

Terug naar de jaren 80, toen ik vanuit Suriname naar Nederland verhuisde om hbo werktuigbouwkunde te studeren. Ik haalde goede cijfers, vooral voor wiskunde. Ik ben de docent nog altijd dankbaar die tegen mij ooit zei: “ga iets met informatica doen”. Na een jaar switchte ik naar de studie bestuurlijke informatiekunde, aan de Universiteit van Amsterdam.

Het was een mooie tijd. Niet alleen op studiegebied, ik ontdekte ook het leven buiten de uni en bibliotheek. Naast studeren was het dus ook veel ‘zwieren’ (voor de Nederlanders: feesten)! In het laatste studiejaar vond ik een baan bij CMG, een IT-bedrijf in Amstelveen en Rotterdam.

Wie niet waagt…

Ik doorliep de functies programmeur, ontwerper en analist en werd daarna projectleider. In 2000 vroeg CMG of ik een grote opdracht bij Shell in het Verenigd Koninkrijk zag zitten. Een project waar veel anderen geïnteresseerd in waren. Ik solliciteerde, maar ik had er weinig verwachtingen van.

Multicultureel samenwerken

Tot mijn grote verbazing belde Shell dat de keuze op mij was gevallen. Ik was verbluft! Bij de vraag “waarom ik?” antwoordde de manager: “Alle kandidaten hebben meer managementervaring, maar jij blinkt uit op één punt. Sociale vaardigheden en mensen met verschillende culturen kunnen verbinden.”

Het project bestond uit een implementatie van een applicatie in 7 landen. De projectleider moest mensen op verschillende locaties en uit verschillende culturen, goed kunnen laten samenwerken. Een kwaliteit die zij in mij zagen, maar die ik zelf nog niet had ontdekt.

Van Manchester naar Amsterdam

De functie bleek inderdaad me op het lijf geschreven te zijn. Ik had een geweldige tijd. Na 3 jaar gependeld te hebben tussen Manchester en Amsterdam, rondde ik de opdracht bij Shell af. Eenmaal terug in Nederland ging ik weer aan de slag bij CMG. Toch voelde ik: dit is het niet meer. Ik miste de internationale vibe uit Manchester. Daar werkte ik samen met mensen uit de hele wereld, waarbij ik veel leerde over hun culturen, gedragingen, emoties, gewoontes, enzovoorts.

Tijd voor een sabbatical

Ik besloot na te denken over wat ik wilde en vroeg bij CMG of ik een sabbatical mocht nemen. Rond het jaar 2004 nam ik het vliegtuig naar Suriname, om daar 6 maanden te blijven. Ik zocht familie en vrienden op en bracht veel tijd door in de Surinaamse natuur. Daar ontdekte ik dat ik steeds meer van de simpele dingen kon genieten. Ik voelde me meteen weer thuis.  

Vanuit het hart gekozen

Na 6 maanden ging ik weer naar Nederland… Alleen deze keer om mijn werkgever te vertellen dat ik ontslag nam. Ik besloot definitief terug te verhuizen naar Suriname. Een keuze die ik maakte vanuit mijn hart. Ik wilde mijn passie voor de natuur verder ‘exploreren’, maar - sterker nog – ook mijn droom waarmaken om mijn moederland verder tot ontwikkeling te brengen, in welke vorm dan ook. Een gewaagde stap, maar ik ging ervoor.

Samen de schouders eronder

Enkele jaren na mijn terugkeer naar Suriname vond ik een nieuwe uitdaging bij Qualogy Caribbean. Een uitdagende job die ook nog mijn droom kon helpen waarmaken! Samen met oprichter Paul Mehilal en General Manager Nilesh Bishesar omarmden we de missie ‘Suriname automatiseren met Surinamers’.

Inmiddels woon ik alweer 17 jaar in Suriname en ik heb geen moment spijt van mijn keuze gehad. Voornamelijk omdat ik die vanuit mijn hart heb gemaakt. Het is hard werken hier, maar ik haal er veel voldoening uit. We werken aan prachtige projecten.

Als ik terugkijk op mijn verhaal, heb ik veel geleerd van mijn internationale werkervaringen en van mijn actieve studentenperiode. Ook was er al een basis in ‘omgaan met verschillende culturen’ gelegd in het multiculturele Suriname. En de verfijnde softskills die ik heb ontwikkeld bij CMG, daar heb ik nu nog dagelijks profijt van in mijn rol als Delivery Manager bij Qualogy Caribbean. Tot slot: de wil om te slagen, de ‘hongerigheid’ om te bewijzen dat ik het kan, heeft ook bijgedragen aan mijn professionele ontwikkeling.

Ben jij er klaar voor?

Voel jij je thuis in een multicultureel team? En wil je naast technische vaardigheden jezelf ook ontwikkelen in softskills? Kom ons team versterken en geef kleur aan je IT-carrière. Ontdek de carrièremogelijkheden bij Qualogy in Suriname.

Woon je nog niet in Suriname, maar overweeg je een internationale carrière? Ook dan nodig ik je uit om te solliciteren. Wij helpen je bij de (r)emigratie. Lees hierover meer op www.kleurjecarriere.com

Team Communication
Over auteur Team Communication

Innovatieve projecten voor mooie klanten, inspirerende interviews met collega’s en het laatste nieuws over behaalde successen. Qualogy zit vol bijzondere verhalen die Team Communication graag deelt met relaties, IT-professionals en sollicitanten.

Meer posts van Team Communication
Reacties
Reactie plaatsen