Terugkijken en vooral: vérder gaan

Terugkijken en vooral: vérder gaan

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

2021 was opnieuw een bijzonder jaar. Ook voor mij was het een uitdagende tijd, waarin er veel is gebeurd. Ik ben er trots op dat ik samen met mijn collega’s een goed resultaat heb neergezet. Ook privé heb de kracht moeten vinden om verandering te omarmen en verder te gaan.

Mijn naam is Karizma Ilahi, maar veel van mijn collega’s, familie en vrienden kennen mij als Kim Ilahi. Ik werk bij Qualogy Caribbean als Projectcoördinator en Business Analyst. Een leuke en enorm afwisselende combinatie van functies. Een baan ook waar ik vooral veel in contact sta met mijn klanten en met mijn team.

Projectcoördinator en Business Analyst

Als Projectcoördinator zorg ik ervoor dat mijn projecten in goede banen geleid worden. Dat heeft natuurlijk zo zijn uitdagingen. Het belangrijkste is: balans houden! En als Business Analyst ben ik vooral veel bezig met requirements-analyse en business rules vaststellen. Deze deel ik dan weer met mijn Development Team om omgezet te worden naar een mooie en vooral functionele oplossing in de applicatie.

Vele uitdagingen combineren

Je ziet, ik heb een vrij intensieve baan, waarbij ik de connectie maak met verschillende soorten mensen. In mijn dagelijks leven heb ik naast mijn superleuke baan bij Qualogy ook andere bezigheden. Ik ben in 2020 gestart met een hbo-opleiding die mijn huidige baan mooi aanvult.

Daarnaast ben ik moeder van een zoontje van 11, een superventje. Bijzonder aan hem is ook dat hij dyslexie heeft. In Suriname is dat in de schoolbanken nog best een uitdaging, want er is heel weinig voor geregeld. Daarom probeer ik mijn zoon zelf zo goed mogelijk hierbij te begeleiden. Kortom: ik ben naast mijn werk ook nog eens student én lerares.

Hoe hou ik de balans erin?

Ik probeer ten minste twee keer per week te sporten om stoom af te blazen. Een andere belangrijke factor die balans bracht in mijn leven was mijn partner. Want waar ik niet kon inspringen voor onze zoon en het huishouden was hij er voor ons. Vooral op de hectische dagen, met drukte op het werk en deadlines voor mijn studie, kon ik erop rekenen dat hij het huishouden en Dyshandro opving.

Alles veranderde in augustus

Dat veranderde allemaal in augustus. Mijn partner kwam te overlijden en Dyshandro en ik stonden er alleen voor. De eerste gedachte aan verder gaan met het leven was best eng en onzeker. Ik ging bij me zelf ten rade en had twee opties. In een dip belanden en medelijden hebben met mezelf, of oppakken en doorgaan zo goed als ik maar kon. Ik koos voor het tweede.

'Adapt and embrace change'

Dat is dan ook het moment geweest waarop ik dit tot mijn lijfspreuk heb gemaakt: Life is inevitable and in order to survive you will have to adapt and embrace change! Ik heb een bewuste mindshift gemaakt. Sinds dat moment heb ik vertrouwen en kan ik het hoofd bieden aan het nieuwe normaal. Qualogy heeft daaraan een steentje bijgedragen door mij een flexibele werkplek te bieden. Dit helpt enorm in het organiseren van mijn dagelijkse zorgtaken en studie in combinatie met werk.

Mijn eindejaarsgedachte

Als eindejaarsgedachte wil ik aan iedereen meegeven: in het leven gebeuren er altijd dingen waar je niet op rekent. Het kan je veel rust geven om de verandering te omarmen. Zo heb ik de ruimte gevonden om weer vooruít te kijken.

Karizma Ilahi
Over auteur Karizma Ilahi

Ik werk als projectcoördinator bij Qualogy Caribbean in Paramaribo. Een erg veelzijdige baan: ik maak requirementanalyses, schakel met developmentteams en sta altijd in sync met het managementteam. Eerder deed ik werkervaring op in web-development en projectmanagement.

Meer posts van Karizma Ilahi
Reacties (1)
  1. om 14:02

    Hoi Kim(buurvrouw)Ik vind jou een super dappere,sterke,zorgzame en knappe vrouw en moeder. Ga zo door je hebt die wilskracht en die power.blessi💖🙏

Reactie plaatsen