Van bootcamper naar Software Developer: Clyde ging de uitdaging aan

Van bootcamper naar Software Developer: Clyde ging de uitdaging aan

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

Op 1 april 2022 begon Clyde vol enthousiasme aan de Java-bootcamp. Inmiddels werkt hij als Software Developer. Hoe kijkt hij terug op de overstap van bootcamper naar Software Developer? En aan welke projecten werkt hij sindsdien?

Kennismaking met Qualogy

Clyde kent Qualogy door zijn docenten op school: “Qualogy Caribbean werd regelmatig aangehaald door mijn docenten. Dit maakte me nieuwsgierig. Na wat googelen kwam ik op de website terecht. Ik las over de groeimogelijkheden van de bootcamp voor startende IT-professionals en werd meteen enthousiast. Ik meldde me aan en niet veel later ontmoette ik mijn mede-bootcampers. In twee maanden tijd leerden we de fijne kneepjes van het vak. Tegelijk kregen we een goede indruk van hoe het werk in de praktijk zou zijn.”

Aan de slag als Software Developer

Na een half jaar bootcampen kon Clyde aan de slag als Software Developer. In deze functie is hij dagelijks bezig met het bouwen, optimaliseren en/of onderhouden van applicatiefunctionaliteiten. Clyde: “Met de bootcamp als sterke basis maakte ik vol zelfvertrouwen de overstap naar Software Developer. Momenteel werk ik op drie projecten. Het eerste project is voor een bank in Suriname. Ik help met het bouwen en optimaliseren van een webapplicatie. Samen met het team zorg ik ervoor dat klanten van de bank gemakkelijk verschillende soorten aanvragen kunnen doen.”

Interne projecten

“De andere twee projecten zijn interne projecten bij Qualogy Caribbean”, gaat Clyde verder. “Ik help Human Resources en werk mee aan een Compliance Applicatie. Beide applicaties zijn standaardproducten van Qualogy Caribbean. De HR-applicatie bestaat al 6 jaar en helpt met het automatiseren van HR-processen zoals personeelsbeheer en verlofaanvraag. De compliance applicatie is bedoeld om individuen, entiteiten en interne klanten te screenen op verschillende sanctielijsten.”

Kennis meenemen en opdoen

Clyde vertelt: “Tijdens de bootcamp heb ik leren werken met de frameworks Angular en Spring. Deze frameworks komen terug in de projecten waarop ik nu werk. Hier kan ik dus mooi mijn opgedane kennis toepassen. Dat is leuk! Daarnaast maken we vaak gebruik van tools. Die ken ik soms niet of nauwelijks. Gelukkig zijn er dan altijd behulpzame collega’s die mij uitleg geven, waardoor het mij wel lukt om de taken te voltooien. Ik vind het leuk dat ik dit soort uitdagingen tegenkom in mijn werk. Zo leer ik namelijk iedere keer weer iets nieuws!”

Fijne collega’s

“Diezelfde collega’s assisteren mij ook graag als ik er even niet uitkom met een code”, vertelt Clyde. “Ze gaan graag samen zitten om het probleem op te lossen. De samenwerking met collega’s ervaar ik als heel prettig. De onderlinge band maakt het werken bij Qualogy Caribbean nog beter dan dat ik van tevoren had verwacht. 

De bedrijfscultuur is dan ook heel open. Iedereen is heel flexibel en deelt graag kennis met collega’s. Iedereen is gelijk, en dat voel je. Ook vanuit het management is er veel warmte.”
 

Toekomstgericht

“Qualogy Caribbean is een bedrijf waarbij kennis en kwaliteit centraal staan. Dat merk je aan alles. Natuurlijk zijn de bootcamps een goed voorbeeld. Maar ook voor collega’s die er al langer werken worden er trainingen verzorgd die hun kennis naar een hoger niveau tillen. Ook krijg je de kans om certificeringen te behalen. Je wordt echt uitgedaagd om jezelf verder te ontwikkelen en te groeien. 

Het is daarbij wel belangrijk dat je zelf een actieve houding aanneemt, creativiteit durft te tonen, leergierig bent en doorzettingsvermogen hebt. Je hebt dan echt kleurrijke carrièremogelijkheden bij Qualogy Caribbean!”, sluit Clyde af. 
 

Team Communication
Over auteur Team Communication

Innovatieve projecten voor mooie klanten, inspirerende interviews met collega’s en het laatste nieuws over behaalde successen. Qualogy zit vol bijzondere verhalen die Team Communication graag deelt met relaties, IT-professionals en sollicitanten.

Meer posts van Team Communication
Reacties
Reactie plaatsen