Van werken in Nederland naar werken in Suriname

Van werken in Nederland naar werken in Suriname

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

Ik ben geboren en getogen in Lelydorp (Suriname), maar heb de afgelopen 15 jaar in Nederland gewoond en gewerkt. Samen met mijn man – die als bouwkundig tekenaar in Nederland werkte – had ik altijd nog de droom om zélf ons huis te ontwerpen en deze in het tropische Suriname op te bouwen. Die droom kwam uit in 2015.

In Nederland had ik toen al de nodige werkervaring opgedaan in de softwarebranche, als Senior Member Consultant. Een mooie functie, maar het verlangen naar Suriname bleef. Daar waar ook veel van onze familieleden wonen. In 2015 voegden we de daad bij het woord en verhuisden we samen met ons inmiddels vijfjarige zoontje naar Suriname.

Acclimatiseren en dan… weer aan de slag!

Na bewust een paar maanden vrij te hebben genomen i.v.m. het afronden van de bouwwerkzaamheden en acclimatiseren in het warme klimaat, werd het tijd om de opgedane kennis in Nederland weer eens toe te passen. En wat is prettiger dan te werken bij een softwarebedrijf waar de werkzaamheden niet of nauwelijks verschillen met wat je gewend bent?

Contact met Qualogy

Ik ging op onderzoek uit en bezocht de websites van softwarebedrijven in Suriname. Zo kwam ik bij Qualogy terecht, waar de vacature voor Software Tester open stond. De genoemde taken in de vacature spraken mij wel aan en ik besloot mijn cv en sollicitatiebrief op te sturen. Kort daarna werd ik uitgenodigd voor een gesprek en zo kwam het werken bij Qualogy aan het rollen.

Software testen en hertesten

Als Software Tester test ik de op maat gemaakte software van onze klanten. Ik beschrijf zo nauwkeurig mogelijk hoe en wat er van welk applicatieonderdeel wordt getest. Ook de gefixte issues hertest ik opnieuw. Hierbij heb ik veel contact met mijn projectmanager- en leider en de betrokken ontwikkelaars.

Intensieve wisselwerking en grote flexibiliteit

Het meest interessante onderdeel van mijn functie vind ik de wisselwerking tussen klant en leverancier. Met name het klantencontact spreekt me aan, iets wat ik ook al in mijn vorige baan erg leuk vond. Bij Qualogy ben ik dan ook naast het testen van de software zelf, ingezet als testbegeleider in UAT-sessies. Daarnaast begeleid ik op locatie de gebruiker(s) in het toepassen van de applicatie.

Werken met genoeg variëteit en uitdaging

Het eerste project waar ik mij in heb vastgebeten is het project ‘Now’, bestaande uit de onderdelen HR, Schedule en Payroll. Samen met acht andere collega’s incl. de ontwikkelaars, is onze grootste uitdaging het standaardiseren van de 3 verschillende en losse applicaties én deze te koppelen om als één geheel te kunnen laten werken en bij de klant te implementeren. Dit vergt de nodige intensieve samenwerking, wat ook door het hele team wordt omarmd.

Verwachtingen

Werken bij Qualogy is geheel volgens mijn verwachtingen. Het betekent erg flexibel werken en je moet dus ook snel kunnen schakelen van het ene naar een volgend project. Zo was ik binnen twee maanden al met drie projecten tegelijk bezig. Het werktempo is zoals ik in Nederland gewend ben. We proberen elke dag onze deadlines te halen en de beste resultaten neer te zetten. Naast het harde werken is er natuurlijk ook plaats voor de nodige gezelligheid en humor!

Het hele jaar door fruit

Nu ik weer een tijdje in Suriname ben, kan ik zeggen dat het wonen en werken hier de nodige voordelen met zich meebrengt. In de tuin bezig zijn heb ik al altijd als ontspannend ervaren: nu hebben we hier alle ruimte voor rond ons huis. En in het tropische Suriname kunnen we ook nog het hele jaar door groente en fruit zelf verbouwen (iets wat in Nederland niet altijd lukt). Dit maakt onze droom helemaal af!

Uitkijken naar volgende projecten

Verder kijk ik uit naar de verschillende projecten die eraan komen. Ik heb zin om nog meer kennis en ervaring op te doen en toe te passen, zodat ik samen met ons team het bedrijf naar een steeds hoger niveau kan brengen.

Wonny Katiman
Over auteur Wonny Katiman

Ik ben geboren en getogen in Lelydorp, Suriname, maar de afgelopen 15 jaar heb ik in Nederland gewoond en gewerkt. In Suriname heb ik mijn bachelorbul in Delfstofproductie gehaald aan de Faculteit der Technologische Wetenschappen (ADEK). Getrokken door de vele toepassingsmogelijkheden van software, ben ik sindsdien blijven ‘hangen’ in de softwarebranche. Bij mijn laatste werkgever in Nederland heb ik ruim 11 jaar ervaring opgedaan als Senior Member Services Consultant. Nu werk ik bij Qualogy Caribbean als Software Tester.

Meer posts van Wonny Katiman
Reacties
Reactie plaatsen