Werken als Java Developer in Nederland: ik ga ervoor!

Werken als Java Developer in Nederland: ik ga ervoor!

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

Sinds 2017 werk ik bij Qualogy Caribbean. Al sinds ik programmeer, heb ik ambities om in het buitenland te werken. En nu komt mijn droom uit: ik word gedetacheerd bij Qualogy in Nederland. Spannend, maar vooral erg leuk. Ik vertel je graag meer over mijn motivatie en verwachtingen.

Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Qualogy Caribbean. Mijn collega’s zijn behulpzaam, de werksfeer is gezellig en ik werk voor leuke klanten. Geen enkele reden om weg te gaan. Toch maak ik binnenkort voor minimaal een jaar de overstap naar Qualogy in Nederland.

Ik zei ‘ja!’

Hoe dat zo is gekomen? Sinds ik in aanraking kwam met programmeerwerk, leeft de gedachte om naar het buitenland te gaan. De carrièrekansen voor IT’ers zijn grenzeloos. Ik wist dat er vanuit Qualogy Nederland ook steeds meer vraag was naar ontwikkelaars op projecten. Toen ik dit jaar werd gevraagd voor een detacheringsopdracht in Nederland, hoefde ik niet lang na te denken. Ik zei ‘ja!’

Minimaal een jaar weg

De afgelopen maanden heeft Qualogy mij geholpen met al het ‘regelwerk’. De tijd vliegt, want nu is het bijna zover. In september 2019 ga ik voor minimaal een jaar werken op een project in de regio Den Haag. Een specifiek project voor Java Developers.

Mijn opgedane kennis bij Qualogy Caribbean komt hierbij goed van pas. Denk aan Object Oriented Programming, Design Patterns, Data Structures, Unified Modeling Language, flowcharts, datamodellen en meer. Binnenkort vertel ik je graag meer hierover.

Eerste keer naar Nederland

Het wordt wel spannend, want ik ben nog nooit in Nederland geweest. Ik heb veel gelezen over de Nederlandse cultuur, gewoonten en etiquette op de werkvloer. Dat fascineert me. Sommige zaken zijn wat strikter geregeld dan in Suriname, ik ben benieuwd hoe ik daarmee omga.   

Het zal dus vast even wennen zijn, maar ik denk dat ik er veel van ga opsteken. Werken in een internationale omgeving draagt bij aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. En je vergroot hiermee je netwerk als professional.

Blijf op de hoogte

Ben je benieuwd naar mijn ervaringen in Nederland? Houd de website van Qualogy in de gaten, want ik vertel je graag meer in een volgende blog.

Wil je meer weten over werken bij Qualogy Caribbean of Qualogy in Nederland? Neem een kijkje bij onze vacatures.

Neville Kemble
Over auteur Neville Kemble

Neville Kemble is Java Developer bij Qualogy Caribbean. In september 2019 vertrekt hij voor minimaal een jaar naar Nederland. Voor Qualogy Nederland gaat hij aan de slag op een Java-project in de regio Den Haag. Via dit platform geeft hij je graag een inkijkje in zijn internationale carrière bij Qualogy. Laat je inspireren!

Meer posts van Neville Kemble
Reacties
Reactie plaatsen