Werken als Test Engineer tijdens studie: Roche gaat ervoor

Werken als Test Engineer tijdens studie: Roche gaat ervoor

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

Sinds 1 augustus 2022 werkt Roche als Trainee Test Engineer, naast zijn studie tot Software Engineer aan de University of Applied Sciences and Technology (UNASAT) Suriname. In zijn functie doet Roche waardevolle werkervaring op en kan hij zijn certificaat als Test-engineer halen. Roche blikt terug op zijn carrière tot nu toe bij Qualogy Caribbean.

De kans bij Qualogy

Op school hoorde Roche veel over Qualogy Caribbean van zijn medestudenten. “Ze zijn de nummer één automation company in Suriname. Hét bedrijf om je carrière te starten. Je krijgt er als werknemer de gelegenheid om voor internationale bedrijven te werken.” Dit klonk erg aantrekkelijk voor Roche. “Mijn plan was om mijn stage daar te lopen, maar ik had niet verwacht dat ik al eerder een kans zou krijgen om voor Qualogy Caribbean te werken.”

De eerste carrièrestap

De Test-bootcamp maakte Roche’s droom werkelijkheid: studeren en tegelijkertijd werken bij Qualogy Caribbean. “Ik kon meteen aan de slag als Trainee Test Engineer”, vertelt hij. “Dit houdt in dat ik applicaties test, zodat de functionaliteiten goed werken en voldoen aan de voorwaarden van de klant of stakeholder. Als trainee werk en leer ik tegelijk. On-the-job word ik opgeleid en krijg ik de mogelijkheid om mijn certificaat als Test Engineer te halen.”

Internationale opdrachtgevers

Daarnaast krijgt Roche de kans om voor internationale klanten te werken. “Ik werk nu voor een internationale opdrachtgever, die zich bezighoudt met belastingapplicaties. Dit levert mij veel uitdagingen en geeft mij de kans om mijn carrière op te bouwen. Ook de andere klanten in het kleurrijke portfolio enthousiasmeren mij, omdat ik door hen meer werkervaring op kan doen en zo mijn visie verbreed.”

Professioneel en sociaal

Roche vindt naast de professionele kant, ook de sociale kant prettig bij Qualogy Caribbean. “Doordat mijn collega’s verschillende culturele achtergronden hebben, zijn de teams waarin ik werk heel divers. Daarbij is iedereen heel vriendelijk en behulpzaam. De werksfeer tussen collega’s onderling en de faciliteiten om het werk te doen zijn zeer gunstig, waardoor het fijn vertoeven is op de werkvloer.”

De ingrediënten voor succes bij Qualogy

Tenslotte geeft Roche advies aan iedereen die ook zijn carrière op willen bouwen bij Qualogy Caribbean. “De vijf benodigde ingrediënten zijn: een gedegen opleiding voor de gewenste functie, loyaliteit, stiptheid, een betrouwbaar karakter en stressbestendigheid.” 

Heb je dit in huis? Maak dan kennis met de kleurrijke carrièremogelijkheden en bedrijfscultuur!
 

Team Communication
Over auteur Team Communication

Innovatieve projecten voor mooie klanten, inspirerende interviews met collega’s en het laatste nieuws over behaalde successen. Qualogy zit vol bijzondere verhalen die Team Communication graag deelt met relaties, IT-professionals en sollicitanten.

Meer posts van Team Communication
Reacties
Reactie plaatsen