Werken in Nederland én Suriname: Diana deelt haar ervaringen

Werken in Nederland én Suriname: Diana deelt haar ervaringen

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

Werken in Suriname én Nederland. Dat is voor Diana Persaud inmiddels heel normaal. Ze begon bij Qualogy Caribbean in 2007. Nu vervult Diana meerdere rollen, voor zowel Nederlandse opdrachtgevers als bedrijven in de Caribische regio. Benieuwd naar haar verhaal? Lees verder.

Van Senior Consultant naar Operational Manager op de Oracle APEX afdeling: Diana heeft vele petten op gehad. Als Operational Manager begeleidde ze projecten op de Oracle APEX-afdeling, analyseerde ze de behoeften van de klant en werkte ze veel met Oracle APEX, SQL en PL/SQL. Vervolgens werd ze in 2017 benoemd tot Delivery Manager, een leidinggevende functie met veel verantwoordelijkheden.

Diana vertelt hoe dat haar bevalt: “Het is een veelzijdige functie. Ik heb nog steeds mijn verantwoordelijkheden binnen de Oracle APEX-afdeling. En als Delivery Manager zorg ik ervoor dat alle projecten op tijd en binnen budget worden opgeleverd. Én natuurlijk kwalitatief in orde zijn. Daarnaast coach ik mijn collega’s op technisch vlak. Ze kunnen altijd bij mij terecht met programmeervragen. Ik vind het leuk om ze daarmee verder te helpen.”

Coachen van medewerkers

Kennisuitwisseling en zelfontwikkeling is belangrijk bij Qualogy. Als Delivery Manager vervult Diana daarin een belangrijke rol. Ze legt uit: “Ik begeleid en train mijn collega’s in de basisconcepten van APEX, SQL en PL/SQL. Met oefeningen, opdrachten en casussen leer ik ze over deze programmeertalen. Iedere twee weken wordt hun kennis getoetst. Mijn einddoel is dat zij uiteindelijk makkelijk hun certificeringen behalen en zo zelfstandig aan de slag kunnen met onze projecten.”

Het leukste aan haar werk?

Medewerkers begeleiden is dan ook een van de dingen die ze het leukst vindt aan haar werk. Ze licht toe: “Coachen maakt mijn werk nóg leuker. Ik vind het geweldig dat ik bijdraag aan de groei van mijn collega’s. Als ik zie dat zij het goed doen, dan word ik daar ook blij van. Maar ook de contacten met collega’s in Nederland maken deze baan extra bijzonder. “

Op naar Nederland

Als Delivery Manager is Diana ook betrokken bij een groot project voor een opdrachtgever in Nederland, A.S. Watson. Naast consultants in Nederland is er een team van Qualogy Caribbean ingezet, waaraan Diana leiding geeft. Haar werkzaamheden vinden voornamelijk offshore plaats, maar Diana is inmiddels ook een paar keer naar Nederland gevlogen om op locatie te werken bij A.S. Watson.

Hoe was dat? “Het was een geweldige ervaring. Het werk zelf is zeer uitdagend, daar hou ik wel van. Ik heb echt mijn handen uit de mouwen gestoken daar. En Nederland is een prachtig land. Vooral de temperatuur beviel me erg goed. Tijdens de lunch ging ik vaak met collega’s buiten een rondje lopen, heel gezellig. In Suriname zou dat echt niet kunnen, dan kom je bezweet terug!”

Positieve ervaring

Haar werkbezoeken in Nederland hebben ook bijgedragen aan een sterker teamgevoel. Ze vertelt: “Mijn Nederlandse collega’s zijn zo aardig en geduldig. Ik kon met al mijn vragen bij hen terecht, dat was erg fijn. En tijdens de lunchpauze hebben we beter kennisgemaakt. Door deze werkbezoeken heb ik de Nederlandse (werk)cultuur goed leren kennen. Ook weet ik beter hoe de businessprocessen daar verlopen, wat mij weer helpt in mijn huidige werk. Heel waardevol, dus.”

Snel weer terug naar Nederland, dus?

Diana: “Ik hoop het heel snel, maar door de coronacrisis zijn internationale reizen natuurlijk voorlopig van de baan. Maar het werk is goed te doen vanuit Suriname. Ik houd contact met mijn Nederlandse collega’s via Microsoft Teams. Er is ongeveer 4 uur tijdsverschil tussen Suriname en Nederland, wat erg gunstig is. Niet alleen voor ons trouwens, ook voor de klant. Deze profiteert van een verlengde servicedesk. Als in Nederland de werkdag erop zit, kunnen wij nog enkele uren doorwerken, tegen het reguliere tarief.”

Meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een baan bij Qualogy Caribbean? Leuk! Neem een kijkje bij onze vacatures. Of stuur een open sollicitatie naar: info_caribbean@qualogy.com. We vertellen je graag meer.

Diana Lobato de Mesquita - Persaud
Over auteur Diana Lobato de Mesquita - Persaud

Ik werk bij Qualogy Caribbean sinds augustus/september 2007. Ik startte in de functie van Junior Consultant. Inmiddels ben ik doorgegroeid tot Senior Consultant/Ontwikkelaar. Daarnaast ben ik Operational Manager van onze Oracle-afdeling.

Meer posts van Diana Lobato de Mesquita - Persaud
Reacties
Reactie plaatsen