Werken voor een IT-afdeling in Nederland: “Tijdverschil maakt ons flexibeler”

Werken voor een IT-afdeling in Nederland: Randall Wijntuin

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

Als in Nederland om 17.00 uur de klok slaat, hebben onze Software Developers in Paramaribo nog de hele middag voor zich. Randall Wijntuin is een van die developers. Vanuit Paramaribo zet hij zich in voor het wereldbedrijf A.S. Watson in Nederland. Hoe gaat dat in zijn werk?

A.S. Watson is ’s werelds grootste drogisterijketen en het bedrijf achter onder meer Kruidvat, Trekpleister, ICI PARIS XL, Pour Vous en Prijsmepper. Qualogy is sinds 2019 preferred supplier van A.S. Watson en levert kennis en consultancy op het gebied van (Oracle-)applicatieontwikkeling, integratie, Business Intelligence en Datawarehousing. Een aanzienlijk deel van de werkzaamheden worden uitgevoerd vanuit Suriname.

Randall vertelt over zijn werkzaamheden. “Als APEX Developer bouw en beheer ik samen met mijn collega’s diverse applicaties van A.S. Watson. Momenteel zijn we bezig met een upgradetraject, waarbij we bestaande applicaties bijwerken met de nieuwste APEX-features. Ook maken we huidige applicaties toekomstbestendig. Mooie opdrachten die mij uitdagen op technisch én creatief niveau.”

Samenwerking met Qualogy Nederland

Een deel van Qualogy’s consultants werkt op locatie bij A.S. Watson in Renswoude. Het andere deel zit in het team van Randall. Hoe werk je goed samen, met een tijdverschil van 4 tot 5 uur?

“Het levert eigenlijk alleen maar voordelen op. In Paramaribo starten we zo vroeg mogelijk in de ochtend met werkzaamheden waarvoor we elkáár nodig hebben, zoals meetings en vragen. Zodat onze werkuren zoveel mogelijk overlappen. In de middag doen we het werk dat we zelfstandig kunnen doen: development. Zo levert het tijdsverschil geen belemmeringen op. En staan we dus ook in de avond klaar om vragen te beantwoorden of onderhoud te verzorgen. Vervolgens kan het team in Nederland de volgende dag meteen met het resultaat verder.”

In hetzelfde schuitje

Toch bracht het werk dit jaar ook wat uitdagingen met zich mee, vertelt Randall. “Ik kwam bij het A.S. Watson-team in april 2020, toen het volop paniek was vanwege de uitbraak van het coronavirus. Alles moest vanuit huis, dat is natuurlijk wennen. Ook had ik een nieuw team, dat ik niet in levende lijve kon ontmoeten. Uiteindelijk zaten we allemaal in hetzelfde schuitje, dat scheelt. Ook went het sneller dan ik had verwacht. Eigenlijk bewijst deze pandemie dat we op afstand nét zo goed kunnen samenwerken als op locatie.”

Offshore IT wint aan populariteit

Randall ziet dan ook een trend: de drempel om IT-werkzaamheden uit te besteden in het buitenland, ligt lager. “Op kantoor werken is voor veel organisaties geen must meer. Zeker als je dezelfde taal spreekt en elkaars cultuur goed kent, zoals bij Suriname en Nederland het geval is. En aan dat tijdsverschil hangen eigenlijk meerdere voordelen, ervaren bedrijven. We kunnen grote stappen zetten, in een korte tijd.”

Cultuur van gedeelde successen

Dat geldt ook voor de groei Qualogy Caribbean. De vraag naar IT-dienstverlening groeit, zowel van buitenlandse bedrijven als organisaties in de Caribische regio. Randall deelt zijn visie op dit succes. “Er heerst bij Qualogy een cultuur van gedeelde successen. We worden erg gewaardeerd op de resultaten die we als team behalen. Dat stimuleert om elkaar zoveel mogelijk te ondersteunen in werkzaamheden. We houden elkaar scherp en groeien met elkaar mee. Dat geldt ook voor onze samenwerking met Qualogy Nederland: we zijn één. Zo houden we onze kwaliteit hoog en blijft onze dienstverlening aantrekkelijk.”

Trots op ontwikkeling

Daar mag je best trots op zijn. “Dat ben ik ook wel. We hebben een mooie groei doorgemaakt. Dat geldt ook voor mij op persoonlijk niveau. Toen ik hier in 2019 in dienst kwam, moest ik alles vanaf het begin leren: Oracle Database, Oracle APEX en web development. Inmiddels voel ik me hier als een vis in het water, ik haal veel plezier uit mijn werk.”

Team Communication
Over auteur Team Communication

Innovatieve projecten voor mooie klanten, inspirerende interviews met collega’s en het laatste nieuws over behaalde successen. Qualogy zit vol bijzondere verhalen die Team Communication graag deelt met relaties, IT-professionals en sollicitanten.

Meer posts van Team Communication
Reacties
Reactie plaatsen