Collega Ralph Badloe is Certified Ethical Hacker

Collega Ralph Badloe is Certified Ethical Hacker

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

Ralph Badloe werkt sinds 2018 bij Qualogy Carribbean. Eerst aan zijn afstudeerthesis. Hij onderzocht en beoordeelde het automatiserings- en maturity niveau van Surinaamse organisaties op beveiliging. Daarna kon hij meteen bij Qualogy Carribbean aan de slag als IT Security Officer. Om zijn vaardigheden uit te breiden, heeft Ralph het Certified Ethical Hacker certificaat behaald. Hij vertelt je graag meer.

Ethical hacking: het opsporen van fouten en kwetsbaarheden in de IT-systemen, netwerken, servers en applicaties van klanten. Hiervoor worden penetratietests of pentests gebruikt. Hiermee test de ethical hacker de IT-omgeving op kwetsbaarheden en breekt vervolgens ook daadwerkelijk in het systeem in. Maar hoe word je een ethical hacker?

Waarom ethical hacking?

Ralph: “Ik wilde graag mijn cyber security kennis officieel maken. Qualogy Caribbean heeft mij toen aangeboden om dit certificaat te behalen. Met ondersteuning tijdens het hele proces. Het CEH-certificaat staat hoog aangeschreven. Om deel te nemen heb je twee jaar aantoonbare werkervaring nodig op het gebied van cyber security. Heb je dit nog niet, dan biedt de EC-Council je studiemateriaal aan. Daar ben ik meteen mee aan de slag gegaan.”

Theorie en praktijk

De certificering bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Voor de theorie krijg je 4 uur de tijd, voor de praktijk 6 uur. Ralph vertelt: “Het theorie-examen bestaat uit 125 vragen. De vragen toetsen je kennis over de 5 fases van pentesting: reconnaissance, gaining access, enumeration, maintaining access en covering your tracks. Het praktijkgedeelte toetst dezelfde onderwerpen. Je krijgt 20 opdrachten in virtuele omgevingen die realistische scenario’s nabootsen.”

Wereldwijd op nummer zeven

Een paar weken na de examens kreeg Ralph een verrassende mail van de EC-Council. Ralph: “In de mail stond dat de EC-Council een leaderboard bijhoudt met de scores van de kandidaten. Mijn score en tijd waren zo goed dat ik op het board mocht. Op de zevende plaats wereldwijd! Dat gaf toch wel een fantastisch gevoel. Nu weet ik dat mijn skills goed zijn.”

Een goed begin

Ralph: “Momenteel werk ik aan verschillende projecten voor Qualogy Caribbean. Allemaal hebben ze te maken met het verbeteren van de cyber security. Daarnaast voer ik regelmatig pentesten uit voor applicaties. Ik wil wel graag doorleren en meer certificaten halen. Ik zie het CEH-certificaat als een goed begin.”

Benieuwd?

Wilt u weten of uw IT-systemen, netwerken en servers goed beveiligd zijn? Neem dan vooral contact met ons op via info_caribbean@qualogy.com of bel ons op +597 450 972.

Ralph Badloe
Over auteur Ralph Badloe

Ralph Badloe werkt sinds 2018 bij Qualogy Carribbean. Eerst aan zijn afstudeerthesis. Daarna ging hij meteen bij Qualogy Carribbean aan de slag als IT Security Officer.

Meer posts van Ralph Badloe
Reacties (2)
  1. om 18:06

    Ik vind dit een hele leuke ervaring. Hij is een voorbeeld voor mij, omdat ik ook geinteresseerd ben in Cyber Security. Ik kijk uit naar een nieuwe uitdaging. Ik had 5 jaren terug een Ethical Hacking training gevolgd. Ik deed er daarna niets mee, maar nu heb ik het weer opgepakt om uiteindelijk een baan te vinden in dit vakgebied.

    1. om 19:07

      Ik vind dit een hele leuke ervaring. Hij is een voorbeeld voor mij, omdat ik ook geinteresseerd ben in Cyber Security. Ik kijk uit naar een nieuwe uitdaging. Ik had 5 jaren terug een Ethical Hacking training gevolgd. Ik deed er daarna niets mee, maar nu heb ik het weer opgepakt om uiteindelijk een baan te vinden in deze richting.

Reactie plaatsen