Qualogy is voor mij… een moderne organisatie die altijd in beweging is

Qualogy is voor mij… een moderne organisatie die altijd in beweging is

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

De uitdrukking ‘verandering is de enige constante’ is een veelgehoorde uitspraak, ook bij Qualogy. In ons werk is het immers belangrijk om goed in te spelen op veranderingen. En dat maakt dat ik me zo thuis voel bij Qualogy Caribbean. Ik vertel er graag meer over.

Je kunt wel zeggen dat ‘verandering is de enige constante’ bijna een onofficieel motto is geworden bij Qualogy Caribbean. Onze CEO Paul Mehilal gebruikte het ook in zijn interview met De Ware Tijd, dat je hier kunt lezen. Inmiddels werk ik zo’n twee jaar bij Qualogy en gebruik ik de uitdrukking ook regelmatig.

Iedereen gelijk

Als er iets is dat in organisaties veel is veranderd, dan is het wel hiërarchie. Een strakke hiërarchie die we vroeger kenden, verdwijnt steeds meer op de achtergrond. Bij Qualogy Caribbean is dat ook zo. Iedereen noemt elkaar bij de voornaam en functietitels spelen geen rol. Ik ervaar dit persoonlijk als zeer prettig. Iedereen is gelijk, van junior tot senior, en wordt betrokken bij de bedrijfsvoering en besluitvorming. Een platte, meer moderne organisatiestructuur past bij mij. Mijn verantwoordelijkheden zijn hierdoor ook geleidelijk aan toegenomen.

Nieuwe manieren van waardering

Ook de manier waarop Qualogy medewerkers waardeert, vind ik een goed voorbeeld van inspelen op veranderingen. Als je laat zien dat je wil, krijg je hier alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Zo kreeg ik de kans om trainingen te volgen en certificeringen te behalen om te groeien, wat ik ook als een vorm van waardering zie. Ook introduceert Qualogy nieuwe manieren van waardering om het moraal van teams en individuen hoog te houden. Denk daarbij ook aan aanpassingen voor de werkplek of verbeteringen in de netwerkarchitectuur, zodat mensen prettig kunnen werken. 

Flexibiliteit op de proef

In 2020 is de veranderkracht van organisaties flink op de proef gesteld, zo ook bij Qualogy. In de chaos van de coronacrisis was het zaak om van de een op de andere dag over te schakelen op een nieuwe werkwijze. Omdat ons werk goed te doen is op afstand, verliep die overgang vrij soepel voor ons. Onze werkprocessen en systemen zijn goed voorbereid op de toekomst, waar op afstand werken steeds meer de norm wordt. Daar ben ik trots op.

Vooruitdenken

Tot slot denk ik dat openstaan voor verandering én verbetering steeds belangrijker worden voor een moderne organisatie. Dat zit bij Qualogy wel goed. Als medewerker word je uitgedaagd om mee te denken over verbeteringen en het management speelt daar altijd goed op in.

Joël Frijde
Over auteur Joël Frijde

Sinds 2018 maakt Software Developer Joël Frijde onderdeel uit van ons team. Hij houdt van complexe uitdagingen met veel puzzelwerk. Zijn specialismen? Java en blockchain. Collega’s waarderen Joël om zijn eerlijkheid, kritische en analytische blik.

Meer posts van Joël Frijde
Reacties
Reactie plaatsen