Ray Amatsoleman: “Bij Qualogy Caribbean heb ik veel memorabele momenten beleefd”

Ray Amatsoleman: “Bij Qualogy Caribbean heb ik veel memorabele momenten beleefd”

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

Sinds de tweede bootcamp is Tester Ray Amatsoleman een vaste kracht in ons team. Als collega van het eerste uur blikt hij terug op zijn tijd bij Qualogy Caribbean. “Qualogy Caribbean is mijn home away from home.”

IT’ers in Suriname

“Dertien jaar geleden was er in Suriname niet echt een dedicated IT-opleiding op hbo- of universitair niveau. Wilde je iets technisch, dan studeerde je bijvoorbeeld elektrotechniek,” begint Ray. “Dat gold ook voor mij. Ik specialiseerde me in de energietechniek en startte mijn loopbaan bij een installatiebedrijf.

In diezelfde periode zocht Qualogy Caribbean recent afgestudeerde technici. Ik had altijd al affiniteit met IT, en vond IT-gerelateerde onderwerpen interessant. Maar echt een optie leek IT door de studiemogelijkheden in Suriname nooit te zijn. Tot ik kennismaakte met Qualogy.”

Bootcampen met vrienden

Ray: “Qualogy Caribbean bood een bootcamptraject aan waarmee je opgeleid werd tot IT’er. Ik was jong en nieuwsgierig, het voorstel van Qualogy klonk me dan ook als muziek in de oren. 

Wat het extra leuk maakte, was dat ik kon starten met mijn vrienden van de universiteit, waaronder Diana. We werkten kleinschalig en lokaal, en werden klassikaal opgeleid. Daar kijk ik met een warm gevoel op terug.”

Naar het buitenland

Uiteenlopende sectoren, diverse projecten, tools en programmeertalen en multiculturele klanten. Het is een greep uit de dingen die de afgelopen jaren voor Ray memorabel maakten. Daar hoort zeker ook zijn tijd in het buitenland bij.

“Als tester kon ik makkelijk ingezet worden op verschillende opdrachten en projecten. Daardoor kreeg ik niet één, maar wel twee keer de kans om een jaar bij Qualogy in Nederland te werken. Een leuke uitdaging, zeker omdat ik nog nooit buiten Suriname was geweest. Gelukkig voelde ik me in Nederland al snel thuis. De familiaire Qualogy-sfeer waar ik zo aan gewend was in Suriname, kenmerkt ook Qualogy in Nederland. Al snel draaide ik volwaardig mee in mijn nieuwe team.”

Het leukste aan zijn tijd in Nederland? “Absoluut de seizoenen,” zegt Ray vol overtuiging. “In Suriname is het altijd tropisch warm. Dat maakt het extra bijzonder om de verschillende seizoenen mee te maken. Maar werken buiten de grenzen van Suriname heeft me ook doen inzien dat ik woon in een prachtig land. En leerde me dat mijn Qualogy-collega’s internationaal inzetbaar zijn.”

Werken in de IT anno 2022

Ray heeft gewerkt voor internationale retailklanten, inhouse projecten, buitenlandse overheidsinstanties en lokale bedrijven. “Iedere opdrachtgever heeft zijn eigen bijzonderheden en wensen. En daarin zit voor mij dan ook de uitdaging. Om daar iedere keer weer invulling aan te geven. Ook na dertien jaar.

Verder is IT natuurlijk continu in ontwikkeling. De tools waarmee we programmeren veranderen. We werken nu sneller dan voorheen. Toch is de uitdaging in essentie vaak hetzelfde als in de beginjaren.”

Toekomstideeën

Hoe nu verder? “Er is veel potentie in Suriname, zeker als het gaat om IT. In de toekomst wil ik dan ook graag nieuwe collega’s helpen en begeleiden, op een praktische manier. Als ze dan zeggen: ‘Ray is de toegankelijke senior-collega waarbij we altijd terechtkunnen met onze vraag’, ben ik tevreden.”

Team Communication
Over auteur Team Communication

Innovatieve projecten voor mooie klanten, inspirerende interviews met collega’s en het laatste nieuws over behaalde successen. Qualogy zit vol bijzondere verhalen die Team Communication graag deelt met relaties, IT-professionals en sollicitanten.

Meer posts van Team Communication
Reacties
Reactie plaatsen