Terugblik 2021: warme Qualogy-sfeer steunt in coronatijd

Terugblik 2021: warme Qualogy-sfeer steunt in coronatijd

Gepubliceerd: Categorie: Nieuwsblog

In februari vertelde Shailendra Khemai over het creëren van een veilige werkomgeving tijdens de coronapandemie. Nu, bijna een jaar later, blikt hij terug op een jaar waarin corona ons (werk)leven wederom beïnvloedde. Hoe faciliteerde Qualogy Caribbean in 2021 een fijne werkplek? Shailendra vertelt.

De eerste maatregelen

Aan het begin van de coronacrisis stonden bedrijven voor een dilemma: alle medewerkers op kantoor is het meest efficiënt, maar een veilige werkomgeving is natuurlijk veel belangrijker.

Bij Qualogy Caribbean namen we dan ook meteen maatregelen: iedereen werkte vanuit huis. Ondertussen richtte ik samen met een aantal collega’s het kantoor zo corona-proof mogelijk in. De focus lag hierbij op afstand creëren tussen de werkplekken, kabelmanagement en de installatie van speciale luchtfilters (HEPA).

Maatregelen anno 2021

De komst van vaccinaties en het verdwijnen van de lockdowns boden dit jaar kansen. Zo konden we weer met meerdere collega’s op kantoor werken. De veranderingen die we inmiddels hadden aangebracht, droegen hier uiteraard aan bij. Wat was het fijn om iedereen weer écht te zien!

Natuurlijk ‘handhaven’ we nog steeds een protocol. Dat is gebaseerd op de landelijke maatregelen: houd afstand, was je handen en draag een mondkapje. Ook hebben we een maximum gesteld aan het aantal personen dat op locatie mag zijn.

Uitdagende tijden

Ik ben blij dat we dit jaar de ‘coronateugels’ iets hebben kunnen laten vieren. De lockdowns gaan je niet in de koude kleren zitten. Zelf heb ik de afgelopen periode dan ook als best lastig ervaren. Als nieuwe Qualogist wilde ik me graag van mijn beste kant laten zien, maar dat ging niet vanzelf tijdens de lockdown en crisis.

Fijne, warme Qualogy-sfeer

Gelukkig kent ons bedrijf een gezonde collegiale sfeer. We steunen elkaar altijd en werken fijn samen. De goede band die we als collega’s met elkaar hebben, zorgt ook voor meer productiviteit. We zijn één team, en samen gaan we ervoor! Het levert zowel Qualogy als de medewerkers veel op.

Het afgelopen jaar werd dat wederom bevestigd. Zo bespraken we bijvoorbeeld in onze wekelijkse meetings in diverse teams de status van verschillende trajecten en projecten. Daarnaast is er op zulke momenten natuurlijk ook tijd voor een gezellig praatje met elkaar, voor de nodige teambuilding.

Sommige samenkomsten zijn vanwege de uitbraak van het coronavirus nu nog online. Maar stap voor stap organiseert Qualogy Caribbean inmiddels ook enkele samenkomsten in real-life. Altijd met inachtneming van de geldende maatregelen.

Werken met corona, de toekomst?

Optimaal werken in coronatijd vraagt om flexibiliteit van het bedrijf én de medewerkers. Ik vind dat Qualogy Caribbean hier goed op in heeft gespeeld door thuiswerken uitstekend te faciliteren. Mocht hybride werken de toekomst worden, dan is het goed om na te gaan of we ons werk ook voor een langere periode op deze manier kunnen voortzetten. Maar ik weet zeker dat we daar bij Qualogy Caribbean wel uitkomen! Dat hebben we de afgelopen twee jaar wel bewezen.

Over auteur Shailendra Khemai

Sinds mei 2020 werk ik bij Qualogy Caribbean als Junior Database Administrator. Samen met mijn collega's ontwerp, installeer en onderhoud ik databases voor uiteenlopende opdrachtgevers. Ik voel me thuis bij Qualogy vanwege de uitdagende opdrachten, prettige werkomgeving en fijne collega's.

Meer posts van Shailendra Khemai
Reacties
Reactie plaatsen